M1 oyun performansı çok iyi. Düz bakıyorsunuz derken? İki türlü cihazı kullandım da yazıyorum. Ha bu arada hoparlör de kötüymüş. Geriye i7 kaldı övülebilecek.
M1 oyun performansı mı çok iyi cihaz oyun içi tasarlanmamış testlerde de açıkça belli.

Arkadaş sıfır peşine taksitli cihaz almışken ikinci el Mac önermek saçma kaçıyor hoparlör kamera pil panel konusunda M1 daha iyi. İnceleme konularının hepsine ikinci el daha mantıklı yazabilirim bu öneri konusu bile değil. Dediğiniz şey mantıklı ama yeri doğru değil anlatmak istediğimi anlamışsınızdır umarım.

Son düzenleme:
M1 oyun performansı mı çok iyi cihaz oyun içi tasarlanmamış testlerde de açıkça belli.
Iris XE grafiklerden daha iyi olduğu kesin. Şu fanı olmayan Air bile mangal gibi olmasına rağmen Metro Exdous'da gram drop olmadan oynattı. Ezberi unutursan belki öğrenirsin bir şeyler. Hoparlör, kamera, pil, panel derken geriye ne kaldı zaten?

Iris XE grafiklerden daha iyi olduğu kesin. Şu fanı olmayan Air bile mangal gibi olmasına rağmen Metro Exdous'da gram drop olmadan oynattı. Ezberi unutursan belki öğrenirsin bir şeyler. Hoparlör, kamera, pil, panel derken geriye ne kaldı zaten?

İkinci el ve garanti konumundaki kişi siz oluyorsunuz. Pasif soğutmalı cihazın throttle yememe ihtimali yok küçük oyunlari oynayabilir ama 13700H kadar performans veremez kaldı ki bunun tartışılacak bir şeyi yok MacOS oyun için tam optimize değil. Drop yemeden kaç FPS verdi veya tek oyuna bağlı kalma genel konuş? 30 fps en düşük ayarlar belki? Cihazın amaçları dışında güzelleme yapmanız ne kadar doğru dediğim şeyi de tekrar hatırlatayım inceleme altında ikinci el cihaz önermek ne kadar etik? İkisinin de farklı alıcısı var hitap ettiği kitle var.

Ezberi unutursan falan bana kurduğunuz hitap doğru değil kelimelerini daha doğru düzgün seçmeni öneririm.

İkinci el yazmıştım, 100-200 döngü arasında bulsaydınız ortalama olarak 30-40 bindeki araba gibi olacaktı. Zaten almışsınız gerek yok.
Ayda 4 bin 4 bin verebilirim ama peşin 24 bin çıkamam. Aldığım laptop 24 bin değil 32 bin falan olsa yine 6 taksitle alırım bir şekilde. Peşin fiyatına taksitli almak ile ikinci elde nakit almak arasında alım gücü olarak çook fark var.

İkinci el ve garanti konumundaki kişi siz oluyorsunuz. Pasif soğutmalı cihazın throttle yememe ihtimali yok küçük oyunlari oynayabilir ama 13700H kadar performans veremez kaldı ki bunun tartışılacak bir şeyi yok MacOS oyun için tam optimize değil. Drop yemeden kaç FPS verdi veya tek oyuna bağlı kalma genel konuş? 30 fps en düşük ayarlar belki? Cihazın amaçları dışında güzelleme yapmanız ne kadar doğru dediğim şeyi de tekrar hatırlatayım inceleme altında ikinci el cihaz önermek ne kadar etik? İkisinin de farklı alıcısı var hitap ettiği kitle var.

Ezberi unutursan falan bana kurduğunuz hitap doğru değil kelimelerini daha doğru düzgün seçmeni öneririm.
Sözde sıfır aldım ama garantiyi bozacağım mecbur. 10dk'lık RAM ve SSD takma işi için 3 hafta boyunca laptopsuz kalamam, kargoda başına bir şey gelirse ihale kesin bana kalır. Başka platformda birini daha buldum o da yakın zamanda müşteri hizmetlerini aramış ve aynı şeyi söylemişler. Komik olanda kargoyla gönderince kargo parasını da ben ödüyormuşum :rofl: 2-3 ay kullanayım baktım sıkıntı çıkmıyor 16GB ram ve 512GB SSD ilave edeceğim. Umarım güvenlik bantı ya da vidada iz kalması gibi güvenlik önlemleri yoktur. Garantilik iş olursa da taktığım parçaları söküp göndermeyi düşünüyorum, şansımı deneyeceğim.

Hayatında M işlemci deneyimlememiş, gelmişsin bana Iris XE savunuyorsun. Ben sana kocaman yazımı atıyorum bana drop yemeden kaç FPS verdi diyorsun. Steam'in macOS optimizasyonlu oyunları Windows ile aynı optimizasyonda çalışıyor.

Tecrübe etmediğin şeyler hakkında genelleme yapmayı bırakırsan kendi iyiliğin için daha iyi olur.

Ayda 4 bin 4 bin verebilirim ama peşin 24 bin çıkamam. Aldığım laptop 24 bin değil 32 bin falan olsa yine 6 taksitle alırım bir şekilde. Peşin fiyatına taksitli almak ile ikinci elde nakit almak arasında alım gücü olarak çook fark var.
Aslında enflasyona yedirerek iyi yapmışsınız.

Hayatında M işlemci deneyimlememiş, gelmişsin bana Iris XE savunuyorsun. Ben sana kocaman yazımı atıyorum bana drop yemeden kaç FPS verdi diyorsun. Steam'in macOS optimizasyonlu oyunları Windows ile aynı optimizasyonda çalışıyor.

Tecrübe etmediğin şeyler hakkında genelleme yapmayı bırakırsan kendi iyiliğin için daha iyi olur.

Aslında enflasyona yedirerek iyi yapmışsınız.
MacOS optimizasyonun Windows kadar optimize olmadığını herkes biliyor. ETS 2 veya WoW oynarsınız rahatça. Kaç tane oyunun da MacOS desteklediği de belli Steam'de devasa bir kütüphanesi var.😃

30 FPS oyun oynamak 2024 yılında kimse için standart da değil optimize söylenen çoğu oyun 30 FPS bandında.

Kendi konundaki yazınla bile ters düşüyorsun her oyunda Throttle yediğini bile kendi ağzınla söylemişsin ve çoğu yabancı kaynak ve test videolarına baktığında bile dediğim çok rahat anlaşılıyor. M1 cihazına ihtiyacımız yok ihtiyacıma hitap etmeyen bir cihazı neden alayım ki anlamış değilim ne ezikçe bir argüman? M1'in kullanım amacı ne olduğu belli neye destek verdiği belli. 13700H kadar stabil ve daha iyi oyun performansı veriyorsan sana cahil derim daha da uzatmanın anlamı yok. 13700H daha güncel ve daha güçlü işlemci tartışmaya kapalıdır.
M1'in iyi olduğu yerler var ve 13700H cihazın iyi olduğu noktalar var birbirlerine göre eksileri ve artıları var her laptop böyledir daha çok işine yarayanı tercih edersin. Uzman olduğun konularda insanlara yardımcı olman daha iyi olur yanlış yönlendirme yapmak yanlıştır ve kafana göre inceleme konularında ahh ikinci el M1 alsaydın daha iyiydi demek etik değil.
Söylediklerimin çoğu tartışmaya kapalı şeyler neyde iddialaşmaya çalıştığınızı anlamamakla beraber daha da size vakit ayırmayacağım iyi günler dilerim görünen köy kılavuz istemez elinizin altında internet var.