Teşekkür ediyorum. O zaman şimdi kalan son 1 günde nasıl bir çalışma düzeni yapsam en yüksek verimi alabilirim? Aşağıya sınav günlerini ve konuları bırakıyorum.

Eki Görüntüle 211429Eki Görüntüle 211429

Hocam programın bayağı sertmiş, baktığımda cumartesi günü tam 11 dersten sınava gireceğini görüyorum. Pazar günkü o tek dersi (tarih-3) şimdilik tamamen aklından çıkar, ona cumartesi akşamı bakarsın.

Sağlık bilgisi ve trafik 1 ve 2 dersleri açık lisenin en kolay dersleridir. Sadece son 3 sınavın çıkmış sorularını oku, mantıkla bile 80-90 alırsın. Önce bunlara bakıp moralini yükselt. Tarih 1-2 ve felsefe 1 dersleri de sözeldir, sorular sık sık tekrar eder. Çıkmış sorulara bakman yeterli.

(Fizik, kimya, biyoloji) kitap açıp konu çalışacak vaktin yok. YouTube'a gir (örneğin: Açık lise TV), "kimya 1 soru çözümü", "fizik 1 çıkmış sorular" yaz. Videoları 1.5X hızda izle. Hoca soruları çözerken cevabın mantığını kapmaya çalış. Formül ezberlemeye çalışma, soru tiplerini ezberle.

Hedefin 10 doğru olsun. Her ders 20 soru. Geçmek için (50 puan) sadece 10 tanesini tutturman lazım. Hepsini bilmek zorunda değilsin. Asla boş bırakma. Yanlış doğruyu götürmüyor. Bilmediğin soruda en mantıklı geleni veya gözüne kestirdiğin bir şıkkı işaretle geç.

Bu yıl açık öğretime geçtiğimde 10. sınıftaydım. 10. sınıf soruları nasıl olur, zor olur mu?

Endişe etmene gerek yok, açık lise sınavları normal okul sınavlarına göre genellikle daha kolay ve nettir.

Açık lisede "sınıf" değil "dönem" mantığı vardır. Sen 10. sınıfta geçtiğin için sistemde muhtemelen 3. dönem ve 4. dönem derslerini göreceksin.

Sorular zor mu dersen hayır, normal okuldaki gibi çok karmaşık veya aşırı yorum gerektiren sorular olmaz. Genelde net bilgi sorarlar.

Son 3-4 yılın (özellikle 3. ve 4. dönem) çıkmış sorularını çözersen, sınavda soruların ne kadar benzer geldiğini görüp şaşırırsın.

Her dersten 20 soru sorulur. Yanlış doğruyu götürmez. 10 tanesini doğru yaparsan 50 puan alır ve o dersi geçersin.
(Açık lise TV vb.) İzlemen yeterli olur.

Çok gözünde büyütme. Sadece çıkmış sorulara bakarak bile 10. sınıf derslerini rahatlıkla verirsin.

Son düzenleme:
Bu yıl açık öğretime geçtiğimde 10. sınıftaydım. 10. sınıf soruları nasıl olur, zor olur mu?

Hayır olmaz, sizi 10. sınıftan başlatmıyor zaten diye biliyorum. Oyun gibi bir limiti var, örneğin 40 krediyi geçince 2-3 dersleri görmeye başlıyorsunuz gibi gibi. Een başta mantık soruları çıkar, çalışmanıza bile gerek yok.

Çoğu 1 sınavların. Aşırı aşırı basit demektir bu. 9. sınıf konusu bildiğin.

Konuda dersleri daha önce hiç görmediğimi belirttim. Evde eğitimde ders seçme var dediğim gibi. Kısacası bilgim 0.

Neyse ya, çoğu okumaya dayalı zaten. En azından 1 olanların.

@creazy
1769021431678.webp

Sizce nasıl hocam :/

Son düzenleme: