Ethem Efe

Üstün
Yer
KKTC | Gazimağusa
Uzun zamandır sağlık sorunlarım nedeni ile okula gitmiyorum. Evde eğitim oluyordu genelde, onda da zamanlar uyuşmadığı için falan çok fazla ders göremiyordum efektif bir şekilde. Bu sene açık liseye geçtim. Eskiden evde eğitim olurken istediğim konuları seçebiliyordum. Şimdi ise 20-21 Aralık arası hiçbir fikrim olmayan derslerden sınav olacağım ve ne yapacağım hakkında en ufak bir fikrim yok. Bir fikriniz var mı? Tekrar söylemek isterim ki hayatımda bu konuları görmedim ben daha :D

1765818626772.webp

Kaçıncı sınıfa denk geliyorsanız "sınıf, ders adı, dönem, kaçıncı sınav" örneğin, (11. sınıf, felsefe, 1. dönem, 2. yazılı) şeklinde bir aratma yaparsanız çok fazla kaynak bulmanız mümkün. Bildiğim kadarıyla da MEB senaryo yayınlıyor, o senaryolara bağlı olarak sınav yapıyor. Ders anlatımlarında bu senaryolara paralel anlattığını söyleyen hocalardan ders dinleyin, biraz da tekrar ile işi kavrayacaksınız diye düşünüyorum.

Kaçıncı sınıfa denk geliyorsanız "sınıf, ders adı, dönem, kaçıncı sınav" örneğin, (11. sınıf, felsefe, 1. dönem, 2. yazılı) şeklinde bir aratma yaparsanız çok fazla kaynak bulmanız mümkün. Bildiğim kadarıyla da MEB senaryo yayınlıyor, o senaryolara bağlı olarak sınav yapıyor. Ders anlatımlarında bu senaryolara paralel anlattığını söyleyen hocalardan ders dinleyin, biraz da tekrar ile işi kavrayacaksınız diye düşünüyorum.

Bu siteden kitapları PDF dosyası olarak indirebilirsiniz.

1 haftada kitaplara ne kadar bakabilirim ki? Attığım dersler ayın 20-21'i arası olacak sınavlar sanırım. Ne çıkacağı hakkında bir fikrimde yok. Geçen senenin çıkmış sorularına mı baksam?

1 haftada hepsine ne kadar bakabilirsiniz ki?

İşte onu diyorum, 1 haftada ne yapacağım ben :D 1 dönem için patladım gibi maalesef. Bende bundan korkuyordum. Yapabileceğim bir şeyde yok ki. Hastaneye git gel yapmaktan zaman kalmıyor. Uyku düzenim zaten rezil durumda :/ bilmiyorum ya. Kredi sistemi tam olarak nasıl işliyor ondanda emin değilim.

İşte onu diyorum, 1 haftada ne yapacağım ben :D 1 dönem için patladım gibi maalesef. Bende bundan korkuyordum. Yapabileceğim bir şeyde yok ki. Hastaneye git gel yapmaktan zaman kalmıyor. Uyku düzenim zaten rezil durumda :/ bilmiyorum ya. Kredi sistemi tam olarak nasıl işliyor ondanda emin değilim.

Geçmiş olsun, aslında bunu çok daha önceden düşünmeniz lazımdı. Siz bir de devamlı hastaneye git gel yaptığınız için zamanınızın olmadığını vurgulamışsınız. O halde normal bir öğrencinin yaptığındansa, çalışmanızı uzun sürelere dağıtmanız gerekiyordu. Yine de ümidinizi kesmeyin. Siz yine çalışın, o puanlar illa bir yerde işinize yarar.

Geçmiş olsun, aslında bunu çok daha önceden düşünmeniz lazımdı. Siz bir de devamlı hastaneye git gel yaptığınız için zamanınızın olmadığını vurgulamışsınız. O halde normal bir öğrencinin yaptığındansa, çalışmanızı uzun sürelere dağıtmanız gerekiyordu. Yine de ümidinizi kesmeyin. Siz yine çalışın, o puanlar illa bir yerde işinize yarar.

Hata bir nevi bende ama üstüne bir de ülke değiştirince her şey üst üste bindi. Evde eğitim devam etse yine devam ederdim bir şekilde çok geri kalmadan. Açık liseye geçince sıkıntı oldu. Bilemiyorum ya.

@creazy

Yarın başlayacak şekilde günde 7-8 saat çalışsam her konuya bir 2.5 3 saat ayırsam işe yarar mı acaba yeterince.

@22809 aklınızda bir şey varsa söyleyin :)

Son düzenleme:
Bende bugüne kadar çalışmadım. Sınava 1 hafta kalsa bile çalışmak fayda sağlayabilir. Dediğiniz gibi günde birkaç saat çalışın, bende öyle yapacağım. Sıfırı bir yapmak, biri on yapmaktan daha zordur. 1 ünite çalışmak bile fayda sağlar, çalıştığın üniteden soru çıkarsa iyidir:). Forum vahşet derecede kasıyor şu mesajı atana kadar zaman geçti.