Talhabkr

Çalışkan
Lise mezunu olup bir yandan bir işte çalışıp bir yandan da AÖF'te okuyan biri mezun olduktan sonra KPSS Ön Lisans ile memur olabilir mi? Örgün eğitim ile açık öğretim arasında ne gibi farklar ve zorluklar var? Bu yoldan geçen kişiler var mı veya tanıyor musunuz?

Son düzenleme:
Lise mezunu olup bir yandan bir işte çalışıp bir yandan da AÖF'te okuyan biri mezun olduktan sonra KKPSS Ön Lisans ile mezun olabilir mi? Örgün eğitim ile açık öğretim arasında ne gibi farklar ve zorluklar var? Bu yoldan geçen kişiler var mı veya tanıyor musunuz?

KKPSS Ön Lisans ile mezun olmak nedir bilmiyorum ama açıköğretimde 4 yıldan 2 yılda bitirme gibi seçenek bile mevcut. Kendim ikinci üniversite olarak okuyorum bu sene bitecek. Mesela bende de 2 yıllık ön lisans diploması olarak bitirme seçeneği gözüküyor yani. Ayrıca diploma her yerde geçerli örgünden bir farkı yok. Açık öğretim sınavlarına sadece çıkmış sorular ve AÖF uygulamasındaki sorulara çalışarak giriyorum. Arada zorlayanlar oluyor. 4 sene oldu işte nasipse yaz okulunda vereceğim. Yaz okuluna biraz sarkmış oldu. Sen yapacaksan benim gibi yapma. Zaten ben aynı anda örgün de okurken başlamıştım. Çoğu konuya hakimdim. Ondan sadece sorularla girdim. Çalışıp ortalama yapman eğer tek bir üniversiteye bağlıysan önemli.

KKPSS Ön Lisans ile mezun olmak nedir bilmiyorum ama açıköğretimde 4 yıldan 2 yılda bitirme gibi seçenek bile mevcut. Kendim ikinci üniversite olarak okuyorum bu sene bitecek. Mesela bende de 2 yıllık ön lisans diploması olarak bitirme seçeneği gözüküyor yani. Ayrıca diploma her yerde geçerli örgünden bir farkı yok. Açık öğretim sınavlarına sadece çıkmış sorular ve AÖF uygulamasındaki sorulara çalışarak giriyorum. Arada zorlayanlar oluyor. 4 sene oldu işte nasipse yaz okulunda vereceğim. Yaz okuluna biraz sarkmış oldu.
“KPSS Ön Lisans ile memur olabilir mi?” şeklinde yazacaktım, yanlış yazmışım. Evet, örgün diplomadan bir farkı olmadığını ve AÖF mezunlarının da Ön Lisans KPSS’ye girebildiğini biliyorum; ancak atanma konusunda sıkıntılar yaşanıp yaşanmadığı hakkında bilgi sahibi değilim. Peki, siz ne okuyorsunuz AÖF'te?

“KPSS Ön Lisans ile memur olabilir mi?” şeklinde yazacaktım, yanlış yazmışım. Evet, örgün diplomadan bir farkı olmadığını ve AÖF mezunlarının da Ön Lisans KPSS'ye girebildiğini biliyorum; ancak atanma konusunda sıkıntılar yaşanıp yaşanmadığı hakkında bilgi sahibi değilim. Peki, siz ne okuyorsunuz AÖF'te?

Yaşanacağını sanmıyorum. Görsel iletişim tasarımı okuyorum. Örgün DEÜ'de çizgi film ve animasyon okumuştum lisans.