Raz0r

Uzman
2 yıllık bilgisayar programcılığı mezunuyum. DGS ile yönetim bilişim sistemleri açık üniversiteye geçmeyi düşünüyorum, seneye de sınava girip örgün bir mühendislik bölümü istiyorum. Bu sene açık öğretime yerleşirsem seneye sınavda GANO kırılır mı? Aynı anda hem açık hem örgün okunabiliyor mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
2 yıllık bilgisayar programcılığı mezunuyum. DGS ile yönetim bilişim sistemleri açık üniversiteye geçmeyi düşünüyorum, seneye de sınava girip örgün bir mühendislik bölümü istiyorum. Bu sene açık öğretime yerleşirsem seneye sınavda GANO kırılır mı? Aynı anda hem açık hem örgün okunabiliyor mu?
- Açık öğretimden örgün eğitime geçişte Genel Not Ortalamanız (GANO) genellikle etkilenmez. Ancak her eğitim kurumunun kendi kuralları ve geçiş prosedürleri olduğunu göz önünde bulundurun. Yönetim Bilişim Sistemleri programını seçmeniz durumunda, eğitim süreciniz boyunca GANO’nuzun nasıl hesaplandığını kontrol etmeniz önemlidir.

- Aynı anda hem açık öğretim hem de örgün eğitim almak mümkündür. Ancak, bu durumda zaman yönetimi ve ders yükünüzü dengelemek için iyi bir plan yapmalısınız. İki programın ders saatlerini dikkate alarak çakışmalar olmadığından emin olun.

- DGS sınavında başarılı olursanız, örgün bir mühendislik programına geçiş yapabilirsiniz. Geçiş sürecinizde GANO’nuzun nasıl kullanılacağını öğrenmek için, gitmeyi düşündüğünüz üniversitenin öğrenci işleri ile iletişime geçmenizi tavsiye ederim.

- Son olarak, açık öğretim programının dersleri hakkında bilgi edinmek ve hangi derslerin alınacağını kontrol etmek faydalı olacaktır.