Detaylar
Kim cevapladı?Geraltın kılıcı
Üstün
Evde çalışmayı önermem.Evde çalışabilirseniz, açık lise daha mantıklı. Okulla boşa vakit kaybetmeye gerek yok.
Hocam, bence geçmeyin. Aileyle yaşamak o kadar iyi değil ve sosyal yaşamınız direkt ölüyor. 2 sene yalnız yaşamış birisi olarak söylüyorum.Merhaba 10. sınıf öğrencisiyim, sınıfta kaldım. Şu an kaldığım için açıktan lise okuyabilirim, sizce bu mantıklı mı?
Veya bu yıl MEB af getirir mi? Yardımcı olursanız sevinirim.
Neden? Üzerine tartışabiliriz.
Deniz744
Başarılı
Hocam, bence geçmeyin. Aileyle yaşamak o kadar iyi değil ve sosyal yaşamınız direkt ölüyor. 2 sene yalnız yaşamış birisi olarak söylüyorum.
Haklı, zamanla içe dönmeye başlıyorsunuz ve aile bağlarınız kopuyor. Ha ben evde aynı verimde çalışırım spora da giderim falan derseniz gayet okey. Fakat normal okul zorbalık vb gibi büyük bir sıkıntı yoksa en iyisi. Siz şimdi açık liseyi mutluluk olarak görüyorsunuz ama öyle olmayacak.
Eğer açığa geçerseniz ilk yaşayacaklarınız:
Ailenizden "okulu bırakmış" damgası yiyip her gün aşağılanacaksınız.
Sosyal hayatınız bitecek ve kilo almaya başlayacaksınız.
Her gün üşengeçliğiniz artacak, odanız çöp oda denecek hale gelecek.
İntihar ihtimaliniz bir hayli artacak.
Arkadaşlarınız sizinle artık görüşmek istemeyecek. Çünkü onların ailesi görüşmemelerini söyledi.
Sosyal yetenekleriniz sıfırlanacak. Yeni bir ortama girmekten korkmaya başlayacaksınız.
Bunların arasından sıyrılabilmek çok zor, ben öyle böyle sıyrıldım. Fakat siz sıyrılamayabilirsiniz.
Açığa geçmeyin, okuyun.
Geraltın kılıcı
Üstün
Hocam, 4 kardeşim ve 1 kedim var. Üstüne annem ve babam beni sürekli rahatsız ediyor.
vladimirputin
Becerikli
Herkesi bir tutmayın hocam. Herkesin kafa yapısı aynı değil. Herkesin ailesi aynı değil. Söylediklerinizin doğruluğu bir hayli az. Açık liseden okuyup iyi yerlerde olan çok kişi tanıyorum. Hem mental açıdan, hemde kariyer açısından. Ama ikinci ve üçüncü cümlenize katılıyorum.Haklı, zamanla içe dönmeye başlıyorsunuz ve aile bağlarınız kopuyor. Ha ben evde aynı verimde çalışırım spora da giderim falan derseniz gayet okey. Fakat normal okul zorbalık vb gibi büyük bir sıkıntı yoksa en iyisi. Siz şimdi açık liseyi mutluluk olarak görüyorsunuz ama öyle olmayacak.
Arkadaşlarınız sizinle artık görüşmek istemeyecek. Çünkü onların ailesi görüşmemelerini söyledi.
Sosyal yetenekleriniz sıfırlanacak. Yeni bir ortama girmekten korkmaya başlayacaksınız.
Bunların arasından sıyrılabilmek çok zor, ben öyle böyle sıyrıldım. Fakat siz sıyrılamayabilirsiniz.
Açığa geçmeyin, okuyun.
Açık liseden okuyabilirsiniz güzel kardeşlerim. Emin olun, açık lise çoğu konuda daha avantajlı.
Geraltın kılıcı
Üstün
Hocam, ben sıyrılabilmiş birisi olarak yazıyorum üstüne. Diğer insanların vahimliğini hayal etmek istemiyorum. Yalnızlık kadar kötüsü yok.Haklı, zamanla içe dönmeye başlıyorsunuz ve aile bağlarınız kopuyor. Ha ben evde aynı verimde çalışırım spora da giderim falan derseniz gayet okey. Fakat normal okul zorbalık vb gibi büyük bir sıkıntı yoksa en iyisi. Siz şimdi açık liseyi mutluluk olarak görüyorsunuz ama öyle olmayacak.
Açığa geçmeyin, okuyun.
Açık liseye geçince ders çalışamadığını iddia edenlere küçük not: Ders çalışma azminiz ve sabrınız yoksa okulda da çalışmazsınız. Sadece okula gel git yapmış olursunuz.
Geraltın kılıcı
Üstün
Soru şurada, senin ailen bu duruma nasıl yaklaşacak? Kimi insanlarca başarılı sayılan birisiyim. Buna rağmen 1 sene olmayacaksa eğer kati suretle önermem.Herkesi bir tutmayın hocam. Herkesin kafa yapısı aynı değil. Söylediklerinizin doğruluğu bir hayli az. Açık liseden okuyup iyi yerlerde olan çok kişi tanıyorum. Hem mental açıdan, hemde kariyer açısından.
Açık liseye geçince ders çalışamadığını iddia edenlere küçük not: Ders çalışma azminiz ve sabrınız yoksa okulda da çalışmazsınız. Sadece okula gel git yapmış olursunuz.
Hocam, biz diyoruz; "Toplum normları", "Aile baskısı" sen geliyorsun; "Ders çalışmama" diyorsun, geçiyorsun. Bu tip meseleler öyle basite alınacak şeyler değiller. Psikiyatrist adayı olarak bunu kesin bir şekilde söylüyorum.