Açık öğretime geçmek mantıklı mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Osaka
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 16
  • Görüntüleme Görüntüleme 296
Soru şurada, senin ailen bu duruma nasıl yaklaşacak? Kimi insanlarca başarılı sayılan birisiyim. Buna rağmen 1 sene olmayacaksa eğer kati suretle önermem.

Hocam, biz diyoruz; "Toplum normları", "Aile baskısı" sen geliyorsun; "Ders çalışmama" diyorsun, geçiyorsun. Bu tip meseleler öyle basite alınacak şeyler değiller. Psikiyatrist adayı olarak bunu kesin bir şekilde söylüyorum.
Herkesin ailesi aynı değil. İş sende bitiyor. Kafamıza mı sıkalım yani öyle durumlarda? Cesur olun ve başınızı dik tutmayı öğrenin.

Açık liseye geçince ders çalışamadığını iddia edenlere küçük not: Ders çalışma azminiz ve sabrınız yoksa okulda da çalışmazsınız. Sadece okula gel git yapmış olursunuz.
Kesinlikle öyle. Hem zaman kazanmış olursunuz. Ek olarak, son zamanlar ''açık liseden okuyanlar bir şey olamaz'' gibi efsaneler türedi. Açık liseden okuyup mühendis olan, doktor olan kişiler tanıyorum. Sadece azim ve sabır gerek. Bir şey daha söylemek istiyorum. Açık liseye herkes gidemiyor. Bunun için belirli şartlar var (AÖL resmi sitesinde olması lazım). Demek istediğim şey, açık lise kolaya kaçmak değil. Devletin, şartları sağlayan kişilere tanıdığı şans veya bir avantaj diyebiliriz.

Son düzenleme:
Hocam herkesin ailesi aynı değil. İş sende bitiyor.
Ne yazık ki bitmiyor. Ailen, komşulardan, akrabalardan gelen baskıyı yüksek ihtimalle sana yansıtacak. Benim ailemde en başlarda sakindi. Sen sadece iyi olanlara bakıyorsun(ki iyi olanların çektiği zorlukları da bilmen gerekir). Bu söylediklerine göre bende iyi bir öğrenci sayılırım, bu durumda da önermem gerekirdi. Fakat kötü taraflarını açıklıyorum ki hazırlıklı ol.

Kafamıza mı sıkalım yani öyle durumlarda?
Psikiyatrist olacağıma göre sıkmamanı tavsiye ederim. Ayrıca 10. sun değil mi?

Hepinizin tavsiyesini okudum. Genellikle sosyal olduğum için sosyal yeteneklerimin sıfırlancağını düşünmüyorum ve aile benim için dert değil ama kimse af gelir mi soruma cevap vermemiş. Sizce olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Son düzenleme:

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı Alt