Sansar Salvo 5

Uzman
Öncelikle adım Baran, bu sene 10. sınıfa geçtim. Ama Beylikdüzü'nden Bağcılar'a taşındığım için taşınma süreçleri vs. derken okul işini geçe bıraktık. Bundan dolayı civarda adamakıllı Anadolu lisesi bulamıyorum. Meslek lisesinin de çevresi sıkıntı olduğundan çekiniyorum. 85 OBP, 260 LGS ortalamam var. Sizce sıradan meslek lisesine gidip meslek olarak kaporta-sanayi işine girmeli miyim? İşe gitme isteğimin sebebi henüz bir hedefimin olmaması (belirleyememem). Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Eğer mesleği sallamayıp boş gezmeyip gerçekten meslek öğreneceksen evet, çok mantıklı; ancak 1 hafta orada, 1 hafta burada, 1 ay yatayım, yoruldum şeklinde takılacaksan okula gitmek daha mantıklı. Çok elit meslek liseleri var Türkiye genelinde, araştırıp bulabilirsin. İlla ki otomobil diyorsan mekanik üzerine yoğunlaş; kaporta ileri yaşlarda insanı çok yoran bir meslek.

Eğer mesleği sallamayıp boş gezmeyip gerçekten meslek öğreneceksen evet, çok mantıklı; ancak 1 hafta orada, 1 hafta burada, 1 ay yatayım, yoruldum şeklinde takılacaksan okula gitmek daha mantıklı. Çok elit meslek liseleri var Türkiye genelinde, araştırıp bulabilirsin. İllaki otomobil diyorsan mekanik üzerine yoğunlaş; kaporta ileri yaşlarda insanı çok yoran bir meslek.

Hocam 1 hafta orada bir hafta burada derken neyi kastettiniz anlayamadım :D

İşi düzgün öğrenmen yakın gelecekte mesleği icra etmeni ve kısa vadede para kazanmanı sağlar, düz liseye gidip test çözmekten dâhâ avantajlı, adam üniversitede test çözmekle uğraşırken sen maddi olarak dâhâ avantajlı olacaksın.

Hocam 1 hafta orada bir hafta burada derken neyi kastettiniz anlayamadım :D
A ustanın yanında 1 hafta çalışıp beğenmeyip / dayanamayıp B ustanın yanına geçmekten. İşe girmeden önce biraz araştır, yedek parçacılara sor; girmek istediğin yerin ödemeleri nasıl, davranışları nasıl, bunlar sanayi ustası için çok önemli noktalar. Yedek parçacıya ödeme yapmayan sana hiç yapmaz.

İşi düzgün öğrenmen yakın gelecekte mesleği icra etmeni ve kısa vadede para kazanmanı sağlar, düz liseye gidip test çözmekten dâhâ avantajlı, adam üniversitede test çözmekle uğraşırken sen maddi olarak dâhâ avantajlı olacaksın.

Hocam pek bir bilgim yok kusura bakmayın. Sizce okulu tamamen bırakıp mesleğe mi başlayayım yoksa meslek lisesine mi yazılmalıyım?

Hocam pek bir bilgim yok kusura bakmayın. Sizce okulu tamamen bırakıp mesleğe mi başlayayım yoksa meslek lisesine mi yazılmalıyım?
Meslek lisesi ile yap bu işi, okulunu bitirdiğin zaman elinde usta sertifikan olur, dükkan açma şansın olur; öbür türlü ömür boyu kalfa kalırsın.

Okulu bırakmak mantıksız olur, usta ve dükkan açma belgesi işine yarar, öğretmenler iş bulmave staj konusunda da yardımcı olur.

Matematik, edebiyat ve Türkçe gibi temel dersleri de boşlamazsan diploma notunun yüksek olması üniversite sınavına hazırlanmak istersen işine yarar.
Meslek lisesinde soruları zor sorarak uğraşan öğretmen çok olmaz.

Okulu bırakmak mantıksız olur, usta ve dükkan açma belgesi işine yarar, öğretmenler iş bulmave staj konusunda da yardımcı olur.

Matematik, edebiyat ve Türkçe gibi temel dersleri de boşlamazsan diploma notunun yüksek olması üniversite sınavına hazırlanmak istersen işine yarar.
Meslek lisesinde soruları zor sorarak uğraşan öğretmen çok olmaz.

Hocam, maalesef tüm dersleri boşladım, hiçbir kitap yüzü dahi görmek istemiyorum. Okumak da istemiyorum, zaten elimde param olsun istiyorum hocam. Tek istediğim şu sözü söyleyebilmek: "Yediysek cebimizden, harcadıysak ömrümüzden."

Hocam, maalesef tüm dersleri boşladım, hiçbir kitap yüzü dahi görmek istemiyorum. Okumak da istemiyorum, zaten elimde param olsun istiyorum hocam. Tek istediğim şu sözü söyleyebilmek: "Yediysek cebimizden, harcadıysak ömrümüzden."
Katılmıyorum, okulda öğretilen temel bilgiler ve dil bilmek meslekte ve hayatta gelişmenize imkan sağlayacak, yılda bir kitap dâhi okusanız milyonlarca Türk'ün yapmadığı bir şeyi yapıyor olursunuz.