Geraltın kılıcı 56

Üstün
Yer
Cintra
Gencim ve çeşitli sertifikalar alma yolunda ilerliyorum. Sizce yazılım veya başka alanlar olsun okumadan da iş sahibi olabilmemi sağlayacak sertifikalar neler? Merak ettiğim için soruyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Gencim ve çeşitli sertifikalar alma yolunda ilerliyorum. Sizce yazılım veya başka alanlar olsun okumadan da iş sahibi olabilmemi sağlayacak sertifikalar neler? Merak ettiğim için soruyorum.

Antrenörlük belgesi. İyi bir vücut ve laf yapan ağız ile kişisel antrenörlükten iyi para kazanabilirsin. Sosyal medyayı açarsanız bir sürü örnek görebilirsiniz.

Kaynak, torna, CNC, tesisatçılık... elin iş yapıyorsa, kafan çalışıyorsa aç kalmazsın, öbür türlü çok torpil dönûyor.

Özel güvenlik sertfikası da alınabilir ama maliyeti 20-25 olmuştur, eğitim kurumu iş bulmada aracı oluyor ama iş bulması zor.

Birçok şeyi yapay zekanın yapacağını uzun vadede düşündüğümde el becerisi gerektiren konulara yönelmenin daha doğru olduğunu söyleyebilirim. Tabii ki herkes bu işleri ne kadar benimser, orası ayrı konu. Ben hala ağır işlere karşı dekorasyon ve kalıp işleriyle uğraştıysam da hiç benimseyemedim. Düşünceme göre önce yapacağınız iş için belli yerlerde çalışıp gerçekten bunu severek yapıp yapamayacağınıza bakmanız olurdu.

Kaynak, torna, CNC, tesisatçılık... elin iş yapıyorsa, kafan çalışıyorsa aç kalmazsın, öbür türlü çok torpil dönûyor.

Özel güvenlik sertfikası da alınabilir ama maliyeti 20-25 olmuştur, eğitim kurumu iş bulmada aracı oluyor ama iş bulması zor.
Özellike silahsız güvenlik daha kolaymış sadece yazılı sınava giriyorsun en az 60 puan alman yeterli geçmen için.
İş bulmak kolay bence bir sürü ilan görüyorum.

Özellike silahsız güvenlik daha kolaymış sadece yazılı sınava giriyorsun en az 60 puan alman yeterli geçmen için.
İş bulmak kolay bence bir sürü ilan görüyorum.
İş imkanı bölgeye göre değişiyor.
Silahlı ile silahsız arasında çok fark yok, kriterleri karşılıyorsan silahlı almak dâhâ uygun oluyor, sınav işini dâhâ da kolaylaştırıyor.
Poligon atışı ve silah soruları 50-60 puan veriyor olmalıydı, gerisi zaten ilkyardım-müdahele-işçi hakları gibi çerez sorular.

Polis eşliğinde poligonda 10 metreden hedefe 10 fişek ateşliyorsun eğitimde, fark ödeyerek ekstra fişek de satın alabiliyorsun.
Sınavda hedefe 3 mermi isabet ettirmen yeterli, kurallar değişmediyse böyleydi.