Yer
İstanbul
PC ilk açılışında olan Del veya F11'e basarak yazılı BIOS ekranına giriş kısmı gözükmemeye başladı. 2 gün önce gözüküyordu aslında, Fast boot açık değil. Monitörü kasanın açılmasının hemen arkasından açıyorum ama bir türlü o ekranı göremedim, monitörü mü erken açıyorum anlayamadım. Neden gözükmüyor olabilir, ne yapılabilir?

Anakart MSI B450 A-PRO.
Windows 10 22H2 var işletim sistemi olarak da.

PC ilk açılışında olan del veya F11'e basarak yazılı BIOS ekranına giriş kısmı gözükmemeye başladı. 2 gün önce gözüküyordu aslında, Fast boot açık değil. Monitörü kasanın açılmasının hemen arkasından açıyorum ama bir türlü o ekranı göremedim, monitörü mü erken açıyorum anlayamadım. Neden gözükmüyor olabilir, ne yapılabilir?

Anakart MSI B450 A-PRO.
Windows 10 22H2 var işletim sistemi olarak da.

MSI kartlarda o sorun genel bu arada (bende de H310 vardı) BIOS tuşunuz delete.

MSI kartlarda o sorun genel bu arada (bende de H310 vardı) BIOS tuşunuz delete.

Hocam onu biliyorum da yakın zamana kadar gözüküyordu o ekran, şu an niye göremedim bir türlü onu anlamadım. En son sistemin fan ve genel tozlarını aldım gayet rutin olarak yaptığım şey bu da, ilk açılışlarda gözüküyordu birkaç gün evvel.
BIOS pili çıkarıp sıfırlasam diyeceğim (muhtemelen çözer) o zamanda kayıtlı ayarları tekrar aktif etmem gerekecek vs. sorun oluşma olasılığı oluşabilir.
TPM açık, Secure Boot açık bir de XMP açık sadece. @Recep Baltaş

@Recep Baltaş üstadım yardımcı olma şansın var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
@Sadece_Emir hocam monitörü entegre şekilde açamıyormuşum ondan oluyormuş.
Kasayı açmak için Power tuşuna bastıktan 3 saniye sonra monitörü açınca geldi ekran. Ben erken açıyordum monitörü muhtemelen.

Monitör veya kablo değişti mi? Yakında zamanda Secure Boot açmak için CSM kapadıysanız sebebi bu olabilir.

Çözüldü hocam, teşekkür ederim yanıtınız için. Monitörü erken açıyormuşum, klavye ışıkları geldiği sırada monitörü açınca geldi ekran. Teşekkür ederim tekrardan.