Müşteri hizmetleriyle konuş ille değişim istiyorum de yaparlar. Ben olsam hemen güncel fiyattan yenisini alırdım ve o gelir gelmez yüksek fiyatlı ilana eski aldığım sıkıntılı ürünü iade ederdim. Böylece yeni ürün eline hızlı ulaşır ve eskisi elden iade ile yüksek fiyata çıkacağından indirimli fiyattan almış olursun yine. Değişim istersen önce seninki depoya gidecek onaylanacak da sonra yenisini yollayacaklar.
Gonderilen urunun seri numarasi farkli olunca acaba farketmeyecekler mi?

Gonderilen urunun seri numarasi farkli olunca acaba farketmeyecekler mi?

Sahtekarlık mı yapıyorsun sanki? Zaten fark etmezler de etseler bile durumu açıklarsın. Kaç kere bu yöntemle değişim yaptım bizzat müşteri hizmetlerinin önerisiyle. Bozuk ürün gelmiş en hızlı şekilde değiştirmek istiyorsun ortada bir sahtekarlık yok, yerine hıyar da yollamıyorsun.

Sence? Yani aslinda bence dupeduz sahtekarlik ama insandan insana degisiyor duzeyi demek ki.

Ne dediğini tekrar düşün. Elinde bozuk ürün var ve sana o bozuk ürünü yollayan firmadan aynısının zam yemiş halini alıyorsun, eskisini indirimli fiyattan iade etsen firma seni düdüklemiş olacağı için pahalı olan ilana bozuk ürünü iade ediyorsun ve diyorsun ki ürün açılmıyor, cayma hakkımı kullanıyorum. Çünkü firma hem sana indirimli ürünü bozuk yolladı hem de değişim istesen ya uzun süre bekletecek önce senin kargon ellerine ulaşsın diye, sonra yenisini yollayacak. Ki yenisini mi yollar aynı açılmayanı geri mi gönderir bilemezsin. Bunlarla uğraşırken bir bakmışsın ki iade süresi geçmiş servisin ocağına düşmüşsün, orada da hiç değilse 1 ay boşa uğraştırıp en son iade kararı çıkarmışlar. Bu sürede de senin aletin fiyatı daha da artmış ve sana ilk aldığın indirimli fiyat yatmış. Aklın sıra sahtekarlık yapmayım diye güzelce bi düdüklenmiş olursun. Aleti kendin de bozmadın ayrıca, yasal hakkını kullanıp iade etmekte hiçbir sakınca yok. Etik kurallara göre falan iade değişim yapılacak bir ülkede yaşamadığın için üstüne basa basa söylüyorum "kazıklanmamak için" dediğim yöntem en temizi. Milyarlarca dolarlık firmayı mı düşüneceğim enflasyondan her gün daha da fakirleşen kendi cebimi mi...

Ne dediğini tekrar düşün. Elinde bozuk ürün var ve sana o bozuk ürünü yollayan firmadan aynısının zam yemiş halini alıyorsun, eskisini indirimli fiyattan iade etsen firma seni düdüklemiş olacağı için pahalı olan ilana bozuk ürünü iade ediyorsun ve diyorsun ki ürün açılmıyor, cayma hakkımı kullanıyorum. Çünkü firma hem sana indirimli ürünü bozuk yolladı hem de değişim istesen ya uzun süre bekletecek önce senin kargon ellerine ulaşsın diye, sonra yenisini yollayacak. Ki yenisini mi yollar aynı açılmayanı geri mi gönderir bilemezsin. Bunlarla uğraşırken bir bakmışsın ki iade süresi geçmiş servisin ocağına düşmüşsün, orada da hiç değilse 1 ay boşa uğraştırıp en son iade kararı çıkarmışlar. Bu sürede de senin aletin fiyatı daha da artmış ve sana ilk aldığın indirimli fiyat yatmış. Aklın sıra sahtekarlık yapmayım diye güzelce bi düdüklenmiş olursun. Aleti kendin de bozmadın ayrıca, yasal hakkını kullanıp iade etmekte hiçbir sakınca yok. Etik kurallara göre falan iade değişim yapılacak bir ülkede yaşamadığın için üstüne basa basa söylüyorum "kazıklanmamak için" dediğim yöntem en temizi. Milyarlarca dolarlık firmayı mı düşüneceğim enflasyondan her gün daha da fakirleşen kendi cebimi mi...
Ya iyide enflasyon sana bilgisayar satan firmanin sucu degil ki. Ozrun kabahatinden buyuk, yapacaksa oyle bir sey arasin soylesin degisim istiyorum boyle boyle yapsam olur mu diye, mahkemelik mi edeceksin adami? Insan akil vermeden once bir donup aynaya bakmali ne kadarina sahibim diye bence.

Son düzenleme:
Ya iyide enflasyon sana bilgisayar satan firmanin sucu degil ki. Ozrun kabahatinden buyuk, yapacaksa oyle bir sey arasin soylesin degisim istiyorum boyle boyle yapsam olur mu diye, mahkemelik mi edeceksin adami. Insan akil vermeden once bir donup aynaya bakmali ne kadarina sahibim diye bence.

Yıllardır Amazon Prime üyesiyim ve sayısız kez müşteri hizmetlerinin kendi tavsiyesi üzerine bu yöntemi uyguladım. Kendi icadım olan yasak açık falan değil bu. Zaten ürünün seri numarası falan da aynı çünkü tamamen aynı ürünü alıyorsun. Firmanın Türk şubesinin sırf indirimli diye bozuk ürün yollamadığını ve değişim yaparsan aynısını geri yollayıp iade süresini geçirmeye çalışmayacağının hiçbir garantisi yok çünkü asıl sahtekarlık satış kısmında dönüyor...

Birak Allah'ini seversen farkli urunlerin seri numarasi ayni olur mu ya?

Bak, seri numarası nerede yazıyor? Kutuda ve üründe değil mi? Sen iade ederken aynı kutuyu ve aynı ürünü yollamıyor musun? Yolluyorsun. Alıp içindekini mi değiştirdin, hayır. Bi sahtekarlık yaptın mı parça falan mı çaldın, hayır. Bozuk ürünü verip sağlamını alacaksın ve bu sırada indirim hakkını kaybetmeyeceksin. Bundan dava yediğini duysa Jeff Bezoz oturur ağlar aleti sana beleşe verir bizzat adresine gelip. Bayağı saçma bi diyalog oldu.

Bak, seri numarası nerede yazıyor? Kutuda ve üründe değil mi? Sen iade ederken aynı kutuyu ve aynı ürünü yollamıyor musun? Yolluyorsun. Alıp içindekini mi değiştirdin, hayır. Bi sahtekarlık yaptın mı parça falan mı çaldın, hayır. Bozuk ürünü verip sağlamını alacaksın ve bu sırada indirim hakkını kaybetmeyeceksin. Bundan dava yediğini duysa Jeff Bezoz oturur ağlar aleti sana beleşe verir bizzat adresine gelip. Bayağı saçma bi diyalog oldu.
Sacmaliyorsun abicim, napiyo bu moderatorler. Adam ne dedigini bilmiyor adamlar urun garantisini seri numarasina gore baslatiyor urun alip mahkemelik olmasan bile aldigin urunun garantisini baslatmazlar. Yani sallayan gordum de sen baska bir levelsin gercekten.