Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

cemkaraca

Yetkin
Selamlar. Bugün laptop bilgisayarımın adaptörünü prize taktım ve taktığım an da prizden ses geldi. Böyle cızırtı gibi ama biraz daha dolgun bir ses. Ev yeni, priz eski olamaz. İçini açma imkanım yok. Sizce neden olmuş olabilir? Adaptörü takarken arada üçlü priz kullanmak daha mı mantıklı olur? Adaptör takılı olduğu sürece sürekli geliyordu ses.

Çözüm
Adaptörü evin başka odasındaki prize takıp deneyebilir misiniz?
Deneyeceğim. Bu arada sizce aracı olarak üçlü priz takmak mı daha mantıklı yoksa adaptörü direkt ev prizine bağlamak mı?

Eger cok fazla ses cikmiyorsa onemli degil ama tedbir olarak bir elektrikci cagirabilirsiniz.
Arkadaşlar tekrardan selamlar. Benim aptallığımdan dolayı yaşanan bir durum kusura bakmayın :D. Ses, prizin olduğu duvarın hemen arkasında mutfak olduğu için oluyormuş. Mutfakta çamaşır makinası çalıştığında ses çıkarıyor duvarlar ince olduğu için bende prizden geliyor sandım. Kusura bakmayın tekrardan zamanınızı aldım.
Laptop adaptörünüz güçlüyse ilk prize takma anında ark yapar. Prizdeki bir gevşeklik de bu soruna neden olmuş olabilir, sökme imkanınız olursa elektiriği kesip arkasındaki kablo bağlantılarının vidalarının durumunu kontrol edin.

Laptop adaptörünüz güçlüyse ilk prize takma anında ark yapar. Prizdeki bir gevşeklik de bu soruna neden olmuş olabilir, sökme imkanınız olursa elektiriği kesip arkasındaki kablo bağlantılarının vidalarının durumunu kontrol edin.
Sökme imkânım yok. 10 saniye taktim adaptörü ses geldi sonra çıkardım. Ilk prize takma aninda kivilcim oluyor ama o normal sanirim. Bu öyle bir şey değildi sadece ses vardı.

Bu arada adaptör 240V fakat bilgisayara takılı değildi prize taktiğim zaman.

Deneyeceğim. Bu arada sizce aracı olarak üçlü priz takmak mı daha mantıklı yoksa adaptörü direkt ev prizine bağlamak mı?

Eger cok fazla ses cikmiyorsa onemli degil ama tedbir olarak bir elektrikci cagirabilirsiniz.
Arkadaşlar tekrardan selamlar. Benim aptallığımdan dolayı yaşanan bir durum kusura bakmayın :D. Ses, prizin olduğu duvarın hemen arkasında mutfak olduğu için oluyormuş. Mutfakta çamaşır makinası çalıştığında ses çıkarıyor duvarlar ince olduğu için bende prizden geliyor sandım. Kusura bakmayın tekrardan zamanınızı aldım.

Son düzenleme:
Çözüm