Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Crestfallen

Uzman
Merhaba. Bu sabah bir cızırtı sesine uyandım. Baktığımda monitörümün adaptörünün tam priz kablosunun bağlantı yapıldığı yerden duman çıktığını gördüm. Fişten çekip ikisini ayırdıktan sonra devam etmedi. Adaptör monitöre bağlıydı ama monitör kapalıydı. Hatta bir süredir kullanmadım.
6'lı prize bağlı diğer aygıtlar da herhangi bir sorun olmadı.
Monitörün orijinal adaptörü değil ama aynı marka buldum.
Adaptör 19v 3.42a
Monitör 19v 2.1a

Bu sorun neden oldu, adaptör mü, bağlantı kablosu mu sıkıntılı, tekrar takıp test etmeye çalışsam mı? Bilmiyorum.
Monitör çalışmadığı için sebebini anlayamıyorum. Yani evden 5dk erken çıksam (ki çıkacaktım vazgeçtm) muhtemelen yangın çıkacaktı.
Sorun sizce neydi? Ne yapmalıyım? Yorumlarınızı bekliyorum.
Teşekkürler.

20241011_121025.webp 20241011_121039.webp 20241011_121311.webp

Çözüm
Sorun çözüldü. Korktuğum gibi adaptör değil 2 pin kablosu yanmış. İçinde bir temassızlık olduğu için kablo yanmış. Allah'a şükür evden erken çıkmadığım için bir zayiat yaşamadım ama yeni fobi aktif oldu.
😅😅😅
Bahsettiğiniz bacaklara baktım. İkiside sağlam gözüküyor. Kıpırdamıyorlar
Hocam iç kısımından bi bakın dışardan belli olmaz isterseniz fotoğraf atın içini açıp

Hocam iç kısımından bi bakın dışardan belli olmaz isterseniz fotoğraf atın içini açıp
Bahsettiğiniz bacaklara baktım. İkisi de sağlam gözüküyor. Kıpırdamıyorlar.
Ankart bağlantılı olan 2 tane lehim var alt kısmından kontrol edin elinizlede biraz sallamaya çalışın eğer sallanıyorsa dediğim gibidir.

Sorun çözüldü. Korktuğum gibi adaptör değil 2 pin kablosu yanmış. İçinde bir temassızlık olduğu için kablo yanmış. Allah'a şükür evden erken çıkmadığım için bir zayiat yaşamadım ama yeni fobi aktif oldu.
😅😅😅

Çözüm