Tamam iste bundan yapiyor. Topraklama cok onemli. Yangin bile cikar o olmadan. Ayrica priz isinir.Topraklama dediğiniz prizi açınca 3 kablo ise büyük ihtimalle yok.
Tamam iste bundan yapiyor. Topraklama cok onemli. Yangin bile cikar o olmadan. Ayrica priz isinir.Topraklama dediğiniz prizi açınca 3 kablo ise büyük ihtimalle yok.
Ark ile topraklama ne alaka onu çözemedim topraklama olsun olmasın adaptör anlık yüksek akım çektiği için ark olacak bunu topraklama kesemez. Topraklama olmazsa gövdede kaçak akım birikir sadece bilgisayarda metal gövdede hafif çarpılma meydana gelir.Tamam iste bundan yapiyor. Topraklama cok onemli. Yangin bile cikar o olmadan. Ayrica priz isinir.
Hocam yani sıfır dairede oturmadığınız sürece topraklama bulunması biraz zor yani.Tamam iste bundan yapiyor. Topraklama cok onemli. Yangin bile cikar o olmadan. Ayrica priz isinir.
Topraklama kaçak akımdan kurtulmak ve çarpılmamak için şarttır ama arkı kesemez anahtarlı bir priz kullanırsanız ark olmayacaktır.Hocam yani sıfır dairede oturmadığınız sürece topraklama bulunması biraz zor yani.
Teşekkürler verdiğiniz bilgiler için. Birde bir yerde cihaza bağlıyken adaptörü takıncada yapar diyordu. Bu doğru mu?Topraklama kaçak akımdan kurtulmak ve çarpılmamak için şarttır ama arkı kesemez anahtarlı bir priz kullanırsanız ark olmayacaktır.
Bende bir şarj adaptörü var sadece kendini taksam bile fena ark oluyor.Teşekkürler verdiğiniz bilgiler için. Birde bir yerde cihaza bağlıyken adaptörü takıncada yapar diyordu. Bu doğru mu?
Elektirikci degilim fakat topraklama olmadan laptop kullanirken o prizin eridigini gordum.Ark ile topraklama ne alaka onu çözemedim topraklama olsun olmasın adaptör anlık yüksek akım çektiği için ark olacak bunu topraklama kesemez. Topraklama olmazsa gövdede kaçak akım birikir sadece bilgisayarda metal gövdede hafif çarpılma meydana gelir.
Ya prizin klemensleri dandik olduğu için fişi sıkıca tutamadı ark devamlı olup öyle yandı ya da prize aşırı yüklenildi. Topraklama olsa bile bunlar yaşanabilirdi. Eski binada olsa topraklama olmayacak diye bir şey yok belki yapılmıştır beyaz eşyalar için olmaması tehlikelidir.Elektirikci degilim fakat topraklama olmadan laptop kullanirken o prizin eridigini gordum.
Olabilir.Ya prizin klemensleri dandik olduğu için fişi sıkıca tutamadı ark devamlı olup öyle yandı ya da prize aşırı yüklenildi. Topraklama olsa bile bunlar yaşanabilirdi.