LA Knight

Üstün
Kullandığım cihaz Adata S50 Lite 1TB modeli. Ürünü aldığım günden bu yana sürekli 4-6 ayda bir format derdi çıkardı. Yani 2 seneyi geçkindir sürekli feragat edip sıfırlama yapıyorum. O kadar çok şey denedim toolbox girip Firmware attım, TRIM sıfırladım, OS optimizasyonu yaptım fakat bana mısın demiyor sürekli böyle bir sorun var. Yabancı birkaç yere baktım SLC belleğinin kısıtlı olmasından dolayı diyorlar da o zaman bu birçok diskte soruna yol açardı.

image-114.webp

Değerler de bu şekilde. 300 GB boş bırakmama rağmen bu şekilde.

Eğer SLC belleğinden dolayı böyle bir sorun varsa ve yeni bir SSD'ye geçmem gerekiyorsa öneriye de açığım.

Son düzenleyen: Moderatör:
SLC önbellek dolduğunda bu tür düşüşler olabiliyor. Eğer daha sonra boşta test ettiğinde normal değerler elde ediyorsan sorun bundan kaynaklıdır. Eğer hiçbir şekilde olması gereken değerleri elde edemiyorsan SSD'yi garantiye gönderebilirsin, garantisi yoksa da bozulana kadar kullan gitsin.

Bir de ekstradan farklı programlarla test eder misin? Örneğin ATTO Disk ve AS SSD...

SLC önbellek dolduğunda bu tür düşüşler olabiliyor. Eğer daha sonra boşta test ettiğinde normal değerler elde ediyorsan sorun bundan kaynaklıdır. Eğer hiçbir şekilde olması gereken değerleri elde edemiyorsan SSD'yi garantiye gönderebilirsin, garantisi yoksa da bozulana kadar kullan gitsin.

Bir de ekstradan farklı programlarla test eder misin? Örneğin ATTO Disk ve AS SSD...
ATTO'da da hiç iç acıdı değil. Burasıyla eşdeğerler.

Kutusu elimde değil de XPG kendi sitesinde 5 yıl garanti vermiş. Türkiye'ye girdi diye 2 yıla filan düşme gibi bir olayı oluyor mu?