Boş konuşup duruyorlar ya. Konu sahibi HDD Sentinel, HD Tune ve CrystalDiskInfo sonucunu atın bakalım. Ama yüksek ihtimal ömrü azalmıştır.

Çözüm odaklı olun çıkart al çöpe sok demeyin.

Olmadı en kötü bir format atar yedek disk olarak kullanırsınız durumun ne kadar kötü olduğuna göre.

Yaklaşık altı yıldır kullandığım SSD'im (Adata630 480GB 520'ye 450 okuma/yazma) inanılmaz yavaşladı. 1-2 gündür oyunlardaki kaplamalar yüklenmemeye ve bilgisayardaki her işlem aşırı yavaşlamaya başlamıştı. Ben de CMD ile bir hız testi yaptım. Hızlar inanılmaz düşmüş derken bilgisayar mavi ekran verdi ve kapanıp açıldı. Yeniden açıldığında bilgisayar yağ gibi akıyordu, hemen yeni bir test yapayım dedim ve hızlar düzelmişti. Bugün ise yine aynı şekilde yavaşlamış durumda. Bugün yaptığım testin verileri görselde mevcut. Adata'nın kendi yazılımında SSD sağlığı %100 gözüküyordu. Sorun ne olabilir? Nasıl çözebilirim?

Eki Görüntüle 92308
Flas bellege donusmus disk, kontrolcusu kepazedir o elemanin.

Zaten kotu bir disk oldugu icin 6 yil iyi bile dayanmis diskinizi degistirmenizi tavsiye edecegim ama yok detayli bakalim derseniz :

6 yıldır kullanıyorum diyor 6 yıl beni kullansan ben de bozulurum.
SMI2258XT kendinden bozuk bir kontrolcu.

Son düzenleme:
Flash bellege donusmus disk, kontrolcusu kepazedir o elemanin.

Zaten kotu bir disk oldugu icin 6 yil iyi bile dayanmis diskinizi degistirmenizi tavsiye edecegim ama yok detayli bakalim derseniz:

SMI2258XT kendinden bozuk bir kontrolcu.

Adam ne yapabilirim demiş. Çözüm sunun bu SSD berbat diyeceğinize. Adam sizden SSD önerisi istemiyor.

6 yıldır kullanıyorum diyor 6 yıl beni kullansan ben de bozulurum.
Elimde 2 tane 6 yıldan daha eski diskler var hem SSD hem HDD hala ilk günkü gibi çalışıyorlar performanslarında düşüş yok. 630 ve 650'nin sorunlu olduğunu sen hariç bilmeyen yok. Konu sahibi şanslıymış ki elindeki parti 6 yıl gidebilmiş.

Elimde 2 tane 6 yıldan daha eski diskler var hem SSD hem HDD hala ilk günkü gibi çalışıyorlar performanslarında düşüş yok. 630 ve 650'nin sorunlu olduğunu sen hariç bilmeyen yok. Konu sahibi şanslıymış ki elindeki parti 6 yıl gidebilmiş.
Sorunlu olduğunu ben de biliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yav kronik sorunlu ama bu adama sağlam olanı denk gelmiş.

Samsung ssd mükemmel dediler 350 hızı zor veriyor bana da sorunlusu denk geldi mesela.

Farkındaysan (bu ürün kronik sorunlu değil ki) demişim. Yani konu sahibine sağlam gelmiş.

Komik mi?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-10-20 161407.webp
    Ekran görüntüsü 2024-10-20 161407.webp
    74,4 KB · Görüntüleme: 82
  • Ekran görüntüsü 2024-10-20 161553.webp
    Ekran görüntüsü 2024-10-20 161553.webp
    25,2 KB · Görüntüleme: 79
  • Ekran görüntüsü 2024-10-20 163256.webp
    Ekran görüntüsü 2024-10-20 163256.webp
    26,3 KB · Görüntüleme: 76