Adata SU630 SSD yavaşladı

Adam ne yapabilirim demiş. Çözüm sunun bu SSD berbat diyeceğinize. Adam sizden SSD önerisi istemiyor.
Ben de SSD onermedim zaten, bozuk SSDyi evde nasil tamir edebilecegimizi acikla ukalalik etme.

İstediğiniz bilgileri ekliyorum hemen.

Ekleme: bir daha CDM ile test yaptım. Okuma kendi kendine düzelmiş. Derdi ne anlayamıyorum.
59 yeniden konumlandirma islemi ve 3784 kesim sayisiyla bence gomulebilir demek olmus, siz ne dersiniz @Caner Uncu

Edit: Tedbir niyetine, baska SATA kablonuz varsa deneyebilir misiniz @Tetr4Cub3 ?

DRAMsiz Samsunglar bile var, ne zaman onerdik?

Son düzenleme:
870 evo dan bahsediyorum milattan önceki samsunglardan değil.

Ne yazık ki laptop kullanıyorum başka sata girişim yok. Başka öneriniz var mı? SSDyi değiştirme vakti gelmiş midir sizce de?*

Ne yazık ki laptop kullanıyorum başka sata girişim yok. Başka öneriniz var mı? SSDyi değiştirme vakti gelmiş midir sizce de?*
Laptop ise durum farkli. Kablo falan zamanla bozulabiliyor da laptopta daha zor.

Bana kalirsa bi format atin eger data onemsizse, butun diski bi formatlayin da vaziyeti kesinlestirelim, bi ise yarayacagindan degil de. Bence direkt diskin kendisi sorun cunku vukuatli bir arkadastir kendisi, sevilmez.

Eger karsilayabilecek butceniz varsa ve dataniz onemliyse zaten kullanmamaniz gereken bir disktir. O sebeple bence disk bakmaniz daha mantikli olur.

Anladım. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Şu an format işlemini yapabileceğimden emin değilim öncesinde yeni bi disk almak daha iyi olur benim için. 500gb-1TB depolama civarlarında önerdiğiniz SSDler var mıdır?
(konu değişikliği sebebiyle yeni başlık açmalı mıyım?)

Genel olarak evet, baslik acmak daha saglikli ama modlar isterlerse transfer ederler.

SA510 guzide bir disktir bir Samsung olmasa da ama fiyati Samsunglardan gorebildigim kadariyla daha ucuz, Sandisk Ultra 3D adli markasi farkli diger her seyi ayni olan diskimle 1 senedir cok mutluyum. 870 Evo ise nispeten eski fakat daha guzel bir disktir, WD ile arasinda 100 TL mi ne vardi ondan sectim.

500GB
Edit SA510 silindi

@Tetr4Cub3 hocam SA510 ALMAYIN, kusura bakmayin bi karisiklik oldu.

Son düzenleme:

SA510 kalitesiz ve DRAM'siz SSD değil mi?

İfadeler: 29
860 EVO çıktığından beridir kullanıyorum 50 terabayt veri yazdım ve o diski kullanırken 3 kere yıldırım düştü evimin yakınlarına hala çalışıyor yanındaki HDD'ler falan hepsi pert oldu. 1 ay öncce falan bir tanıdıktan 860 Pro aldım bakalım bunu da 6 7 sene kullanıp M.2'ye geçerim galiba. Uzun lafın kısası Samsung al bak keyfine.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…