Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
Merhaba,

Herhangi bir dosyaya delillerinizi istediğiniz şekilde sunabilirsiniz. İster çıktısını alarak, isterseniz USB bellek veya CD ile, fark etmez. Hepsi geçerli bir yöntemdir.
Merhaba,

Herhangi bir dosyaya delillerinizi istediğiniz şekilde sunabilirsiniz. İster çıktısını alarak, isterseniz USB bellek veya CD ile, fark etmez. Hepsi geçerli bir yöntemdir.
Video ve resimler var. Babamin ciddi akli dengesi bozuk fakat akrabalari mahkeme icin gelir onun lehine sahitler ederler diye dusunuyorum bundan dolayi delilleri ekleyecegim. Annem benim yanimda sahitlik yapacak. Akil hastanesine yatirmam lazim acil olarak. Hangi tur dava acmaliyim sizce?

Babanızı akıl hastanesine yatırmaya yönelik bir dava yok.

Ayrıca şu kısımda ne anlatmak istediğinizi anlamadım:

Babamin ciddi akli dengesi bozuk fakat akrabalari mahkeme icin gelir onun lehine sahitler ederler diye dusunuyorum

Ayrıca babanızın akıl sağlığı yerinde değil ise onun kısıtlanması ve ona vasi tayin edilmesini için dava açabilirsiniz.

Babanızı akıl hastanesine yatırmaya yönelik bir dava yok.

Ayrıca şu kısımda ne anlatmak istediğinizi anlamadım:

Ayrıca babanızın akıl sağlığı yerinde değil ise onun kısıtlanması ve ona VA'si tayin edilmesini için dava açabilirsiniz.

Evet vasilik alacağım hastaneye yatirdiktan sonra. Olay su babam 60 yasinda hiçbir mal varligina sahip degil ben 2015'ten beri ondan ayriydim, hayat tekrar bir araya getirdi. Babamin engelli halini kullanarak surekli krediler cektirip ev yaptirdilar kendilerine, çocuklarini dershaneye gonderdiler. Akrabalari onu sömürerek bir seyler sahibi oldu simdi ona akil veriyorlar beni kötülüyorlar cunku o öldükten sonra bahcelere cökecekler ve buna izin vermeyeceğim. Şu an ileri duzeyde dengesiz hareketleri var. Cok kufurler ediyor surekli uyanir uyanmaz. Daha birçok olay var. Bundan dolayi akrabalari bunu kullandigi icin bu davaya karsii cikacaklardir. Fakat geri adim atmayacagim pazartesi gidil dilekcemi vereceğim belgelerle birlikte. Onlara harcadiklarinida vasiligini aldiktan sonra geri almaya calisacagim. Ne evi var ne baska bir şeyi 60 yasinda bir birikimi yok parasi yok emekli maasiyla alkol sigara tuketiyor surekli. Hezayanlara giriyor bazen ve eline ne gecse firlatiyor. Jandarmalik olduk sikayet etmedim hapiste basina bir şey gelir diye. Fakat zivanadan cikti iyice.

Son düzenleyen: Moderatör:

Adliyeye delil sunumu halen çoğu yerde CD ile yapılıyor. USB bellek güvenlik ve virüs riskinden dolayı genelde kabul edilmiyor. Bazı savcılıklarda ve mahkemelerde USB kabul edenler var ama standart değil, o yüzden garanti yöntem CD.
CD ile teslim et, dilekçene ek: 1 adet CD diye yaz, içerik listesi de ekle. Bu en sorunsuz yol.

Son düzenleyen: Moderatör:
Adliyeye delil sunumu halen çoğu yerde CD ile yapılıyor. USB bellek güvenlik ve virüs riskinden dolayı genelde kabul edilmiyor. Bazı savcılıklarda ve mahkemelerde USB kabul edenler var ama standart değil, o yüzden garanti yöntem CD.
CD ile teslim et, dilekçene ek: 1 adet CD diye yaz, içerik listesi de ekle. Bu en sorunsuz yol.

CD yazdiran bir yer bulmam lazim o halde.