Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Utku92

Üstün
Makaleler
1
Aylarca uğraştım her şeyi denedim. Yapmadığım şey kalmadı. Çok ilginç bir sorun. Windows'a format attıktan sonra 10, 11 fark etmiyor. Programın son sürümünü kuruyorum. 5.1.1, 5.1.0 şu anda en güncel 5.1.1. Bu sorun 5 versiyonu çıktıktan sonra oldu. Olay şöyle gelişiyor gayet güzel kullanıyorum formattan sonra, 2 hafta falan. Ardından bir şey oluyor ve bozuluyor. Logo geliyor ve açılmıyor. NVIDIA sürücüleri denedim. Sildim baştan kurdum. Belgelerimden temizledim ve appdata'da dahil sildim ama yok. 4.5.0 sürümünde sorunsuz çalışıyor. Adobe Substance 3D design programında da 3D objesini değiştirince çöküyor. Hatalarda Vulkan hatası olarak gözüküyor. Onu da son sürümünü kurdum ama çözüm olmadı. Herhalde bir program ile mi çakışıyor nedir bilemiyorum. Hatadaki olay günlüğü raporunu ekliyorum.

Ekran görüntüsü 2025-09-18 195630.webp

Ekran görüntüsü 2025-09-18 195723.webp

Ekran görüntüsü 2025-09-18 195642.webp

Ekran görüntüsü 2025-09-18 195738.webp

Ekran görüntüsü 2025-09-18 195942.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Adobe destek ile iletişime geçtim. Log dosyaları için de yapay zekayı kullandım. Sorunu çözdüm arkadaşlar. Ekran alıntı aracı OBS veya o tarz uygulamalar bozuyormuş. Bende de Steam'de FPS monitör yüklüydü. Regedit'te Vulkan kısmına kaydı var mış bundan dolayı Vulkan'ı bozuyordu. Regedit'ten silince her şey düzeldi. Böyle bir hata alırsanız konuya bakarsınız.
Aylarca uğraştım her şeyi denedim. Yapmadığım şey kalmadı. Çok ilginç bir sorun. Windows'a format attıktan sonra 10, 11 fark etmiyor. Programın son sürümünü kuruyorum. 5.1.1, 5.1.0 şu anda en güncel 5.1.1. Bu sorun 5 versiyonu çıktıktan sonra oldu. Olay şöyle gelişiyor gayet güzel kullanıyorum formattan sonra, 2 hafta falan. Ardından bir şey oluyor ve bozuluyor. Logo geliyor ve açılmıyor. NVIDIA sürücüleri denedim. Sildim baştan kurdum. Belgelerimden temizledim ve appdata'da dahil sildim ama yok. 4.5.0 sürümünde sorunsuz çalışıyor. Adobe Substance 3D design programında da 3D objesini değiştirince çöküyor. Hatalarda Vulkan hatası olarak gözüküyor. Onu da son sürümünü kurdum ama çözüm olmadı. Herhalde bir program ile mi çakışıyor nedir bilemiyorum. Hatadaki olay günlüğü raporunu ekliyorum.

Eki Görüntüle 186038
Eki Görüntüle 186040
Eki Görüntüle 186039
Eki Görüntüle 186041
Eki Görüntüle 186042
Bu sorun için aşağıdaki adımları izleyerek çözüm arayabilirsiniz:

1. Vulkan Sürücülerini Güncelleyin​

• NVIDIA veya AMD ekran kartı üreticinizin resmi sitesinden en son Vulkan sürücülerini indirin ve kurun.
  • Kurulum sonrasında bilgisayarınızı yeniden başlatın.

2. Uyumluluk Modunu Deneyin​

• Adobe Substance 3D Sampler uygulamasına sağ tıklayın.
  • Özellikler > Uyumluluk sekmesine gidin.
  • "Uyumluluk modunda bu programı çalıştır" seçeneğini işaretleyin ve Windows 10 veya 8 seçin.
  • Değişiklikleri kaydedin ve programı tekrar başlatmayı deneyin.

3. C++ Redistributable Paketlerini Güncelleyin​

• Microsoft'un resmi sitesinden gerekli olan tüm Visual C++ Redistributable sürümlerini indirin ve kurun.
  • Bilgisayarınızı yeniden başlatın.

4. Sistem Güncellemelerini Kontrol Edin​

• Ayarlar > Güncelleme ve Güvenlik > Windows Update üzerinden tüm güncellemelerin yüklü olduğunu kontrol edin.
  • Eksik güncellemeleri yükleyin.

5. Yazılımı Güvenli Modda Çalıştırmayı Deneyin​

- Bilgisayarınızı güvenli modda başlatarak Adobe Substance 3D Sampler'ı çalıştırmayı deneyin. Bu, diğer uygulamaların zorlama yapmasını engelleyebilir.

6. Başka Bir Grafik API Deneyin​

- Eğer programda seçenek varsa, Vulkan yerine OpenGL veya DirectX gibi alternatif grafik API'lerini kullanmayı deneyin.

7. Temiz Bir Kurulum Yapın​

• Adobe Substance 3D Sampler'ı tamamen kaldırın ve ardından açılışta ilgili tüm dosyaları (C:\Program Files\ ve AppData içindekiler) temizleyin.
  • Daha sonra programın en son sürümünü indirip yeniden yükleyin.

8. Diğer Çakışan Programları Kontrol Edin​

- Eğer başka grafikle ilgili veya 3D tasarım programları kullanıyorsanız, bunların uyumsuz olup olmadığını kontrol edin ve kapatmayı deneyin.

9. Donanım Kontrolleri​

- Ekran kartınızın ve RAM'inizde herhangi bir sorun olup olmadığını kontrol etmek için stres testi uygulamaları kullanabilirsiniz.

Bu adımları sırayla denedikten sonra hala sorun yaşıyorsanız, ek alan bilgileri alarak veya teknik destek ile iletişime geçerek ilerleyebilirsiniz.

Adobe destek ile iletişime geçtim. Log dosyaları için de yapay zekayı kullandım. Sorunu çözdüm arkadaşlar. Ekran alıntı aracı OBS veya o tarz uygulamalar bozuyormuş. Bende de Steam'de FPS monitör yüklüydü. Regedit'te Vulkan kısmına kaydı var mış bundan dolayı Vulkan'ı bozuyordu. Regedit'ten silince her şey düzeldi. Böyle bir hata alırsanız konuya bakarsınız.

Çözüm