Adobe uygulamalarında gelişerek özel bir şirkette iş bulunabilir mi?

Sadece Adobe Photoshop değil; diğer Adobe uygulamaları ile özel şirkette iş bulmak mümkün mü?

Bir de nasıl bilgisayar gerekiyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet, mümkün. Grafik tasarımcı olarak iş bulabilirsin. Ancak bu işte ilerlemek istiyorsan freelance olarak da çalışmanı tavsiye ederim. Hem bağlı olduğun şirketle sınırlı kalmazsın, hem de network'ünü genişletirsin.

Bilgisayar konusunda ise, yıllar önce Core2Quad işlemcili ve R7 250 ekran kartlı bilgisayarımda bile Photoshop kullanıp satış yapabiliyordum. Ancak güncel olarak i5 işlemcili, 16 GB bellekli ve harici ekran kartlı bir cihazın olursa çok rahat çalışma yapabilirsin. Belirttiğim donanım gücü genelgeçer olmasa da "bence" minimum düzeyde çalışma ortamı gücünü sağlıyor. Bu yüzden "ortalama şunlar bunlar olmalı" demek yerine başlangıç bütçesi ayırabilirsen ona uygun cihaz bakman daha doğru olacaktır. Zaten cihaz için bu forumdaki çoğu kişi (ben de dahil) yardımcı olur, senin de bir fikrin oluşmuş olur.

Peki bunun üniversitesini okumak mecburi mi? Alıp eğiten çıkmaz zaten. Derslerle aram yok. Ne önerirsin?

Peki bunun üniversitesini okumak mecburi mi? Alıp eğiten çıkmaz zaten. Derslerle aram yok. Ne önerirsin?
Kesinlikle değil. Sağlam bir portföy, herhangi bir ön lisans ya da lisans diplomasından daha önemli oluyor. Yani piyasada iş yaparken daha çok dikkat çekiyor. Ancak bu kesinlikle okumamalısın, vakit kaybı anlamına da gelmiyor. İyi bir portföy ve diploma, seni birkaç basamak yukarı taşır. Önceliğin kişisel gelişimin olsun. Geri kalan hiçbir şeyi büyük mesele haline getirmemelisin.

Bu mesleğe ilgin varsa üzerine kafa yormanı tavsiye ederim. Derslerin sarmaması konusunda halini çok iyi anlıyorum. Özellikle bir de buna aile baskısı ekleniyorsa yaşamak sadece eziyet oluyor. Ancak dediğim gibi, sen kişisel gelişimine odaklanırsan geriye kalan şeyler çok boş mesele olarak gelecektir sana.

Amcan/dayın yoksa birisinin kol kanat germesini unut. Milyonda bir şansla da iyiliksever birisine denk gelebilirsin tabi. Bunun için sürekli etrafa CV göndermen veya basit zor demeden portföyünü dolduracak işler yapman gerekir. Senin gözüne çok basit gözüken bir şeyi bile eklemeni tavsiye ederim.

Papağan gibi portföy kelimesini tekrarladığımın farkındayım. Demek istiyorum ki sen programları (yani toolları nerede ve nasıl kullanacağını) öğrendikten sonra işe freelance olarak başlayabilirsin. Kurumsal bir yapıda çalışmak harika olsa da önce insanlara kendini tanıtmalısın, yaptığın işleri sunmalısın. Ayrıca gerçekten bu tarz programları kimse oturup tek seferde öğrenmiyor. Bir şeyler yapabildiğini fark eden işe başlıyor, bu süreç boyunca da sürekli yeni bir şeyler öğreniyor.

Anlatmak istediklerimi net ve açık bir şekilde yazamamış olabilirim. Bazı yerlerde anlam kopması olabilir. Gece 2 buçukta ancak bu kadar kafamı toparlayıp yazabildim. Ancak amacım, bana yol gösteren olmadığı için benden sonrakilere rehberlik edebilmek. Merak ettiğin herhangi bir şeyi sorabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…