2-Var ise en yakın Türk Telekom (müdürlüğüne) gidip saha ekibiyle konuşman lazım.
Bu kısmı düzeltmek istiyorum, saha ekibi yerine erişim ve planlama birimiyle görüşülmeli. Saha ekibi dediğimiz kişiler üzerinde TT logolu arabalarla eve veya saha dolabına servis veren kişiler. Erişim ve planlama birimi ise hangi binaya hangi altyapının çekilip, nasıl bütçe oluşturulacağına kadar kadar veren kişiler. Aslında kişi değil de birim demek daha doğru.

Bazı müdürlükte bulunan arkadaşlar kıt kafalı oluyor. Mesela geçmişte VDSL saha dolabına fiber gelmediğini iddia eden bir çalışan görmüştüm. O yüzden bu ayrımlar önemli.

Anlıyorum, böyle bir ihtimal olduğunu daha yeni öğrendim.
Binadan binaya içi boş su borusu çekmemiz yeterli herhalde. İçinden de kabloyu çekip kapıya asacağız ve onlar dolabı takıp sonlandırmasını yapacaklar. Evim için deneyemem ama dükkan ve üstündeki müstakil ev için deneyebiliriz sanırım. Ticari yer olduğu için aynı şartlar geçerli olur mu bilemiyorum.

Şimdi sana tüm işlemleri fotoğraflı bir şekilde anlatacağım.
İlk olarak tüm binayı ortadan geçecek şekilde deldik, tam 2 tane içi boş borular kulladık 2 tane kullanmamızın sebebi 9 daire olması ve fiber cam kablolunun içinde rahat olması için:

IMG-20250213-WA0037.webp

IMG-20250213-WA0038.webp

2.Olarak kablo kanallarını deldiğimiz deliklere gelecek şekilde en üst kata kadar dizdik (Kötü görüntü olmasın diye ve cam kabloya ola bildiğince zarar verdirmemek)
IMG-20250213-WA0042.webp

IMG-20250213-WA0043.webp

3.Türk Telekom fiber kutunun gelecek yere kadar çektik.

IMG-20250213-WA0049.webp

1 hafta sonra fiberoptik rulosu verildi ve tüm dairelere kadar pay bırakcak şekilde cam kabloyu çektik:
IMG-20250213-WA0050.webp

IMG-20250213-WA0051.webp

IMG-20250213-WA0048.webp

IMG-20250213-WA0046.webp

Fiber optik turuncu kablosu geldi 2 - 3 gün sonra :
IMG-20250213-WA0040.webp

IMG-20250213-WA0045.webp

Bundan sonrasında ekipler gelip tüm daire kontrol etti .Tüm dairelere cam kablo gittimi diye cunkü 9 dairenin 9 una pay bırakcak şekilde kablo verdik.

1 Hafta sonra fiber optik kutusu geldi ve turuncu kabloyu içine bağladılar :
IMG-20250213-WA0047.webp

1 Gün sonrada başvurdum aynı gün içinde gelip kurulup yapıp sonlandırdılar .

Sürecim bu şekilde idi. Umarım süreç hakkında yardımcı olmuşumdur dediğim gibi logar varsa türktelekomun işin kolay heleki etrafında birisinde fiber varsa daha kolay .

Ektra bilgi : 1065 tl veriyorum her ay 1000 mbps ye 56 up alıyorum. Bana gelen hızda 938 mpbs.

Bu kısmı düzeltmek istiyorum, saha ekibi yerine erişim ve planlama birimiyle görüşülmeli. Saha ekibi dediğimiz kişiler üzerinde TT logolu arabalarla eve veya saha dolabına servis veren kişiler. Erişim ve planlama birimi ise hangi binaya hangi altyapının çekilip, nasıl bütçe oluşturulacağına kadar kadar veren kişiler. Aslında kişi değil de birim demek daha doğru.

Bazı müdürlükte bulunan arkadaşlar kıt kafalı oluyor. Mesela geçmişte VDSL saha dolabına fiber gelmediğini iddia eden bir çalışan görmüştüm. O yüzden bu ayrımlar önemli.

Bize artık bütçe çıkmadığı söylemişlerdi, genel müdürlükteki tüm çalışanlarla konuşmuş galiba babam tek müdürle değil.

Son düzenleme:
Bize artık bütçe çıkmadığı söylemişlerdi.
Bütçe konusu şöyle gelişiyor:

2025'e girmeden yatırım planlaması hazırlanıp buna göre bütçe talep ediliyor. Siz 2025 içerisinde bütçesi olmayan bir proje yapmaya kalkarsanız tekrardan bütçe yaratmaları veya talep etmeleri gerekiyor. Bütçe çıkmadığına pek inanmıyorum. Uğraşmak istemiyorlar.

Bütçe konusu şöyle gelişiyor:

2025'e girmeden yatırım planlaması hazırlanıp buna göre bütçe talep ediliyor. Siz 2025 içerisinde bütçesi olmayan bir proje yapmaya kalkarsanız tekrardan bütçe yaratmaları veya talep etmeleri gerekiyor. Bütçe çıkmadığına pek inanmıyorum. Uğraşmak istemiyorlar.
2024'ün son aylarına doğru oldu bu işlemler .