İntel_celeron

Çalışkan
Kavşaktan çıkarken durdum ve araç bir anda stop etti. Herhangi bir arıza ışığı yanmadı. Stop ettikten sonra aracı çalıştırmayı denedim ancak ilk denemede çalışmadı. İkinci denemede ise zar zor çalıştı. Sonrasında bir park yerine çekip motoru kontrol ettim. Yağda, suda veya gözle görülebilecek herhangi bir problem yoktu.

Yaklaşık 30 dakika sonra aracı tekrar çalıştırdığımda rölanti çok fazla dalgalanıyordu. Daha sonra otobandan eve doğru giderken rölantiyi kontrol ettiğimde herhangi bir sorun yoktu, normale dönmüştü. Sadece çok hafif bir dalgalanma vardı.

Buna ne sebep olmuş olabilir? Herhangi bir fikri olan var mı?

Araç 1.9 TDI AFN 1998 model bir Passat B5.

Arıza lambası yakmasa bile beyinde kodu yazıyordur, bakılabilir.

Mazot pompasına kir dolmuş olabilir belki. Pislik dolunca yakıt akışını engeller araç istop eder. Sonradan gaz verildiğinde basınçla içi açılınca normale dönmüştür.

@Eagles bilir.

Hocam yanlış hatırlamıyorsam son 2-3 depo benzin ışığı yanana kadar kullanmak durumunda kalmıştık maalesef. Onun dışında çeyrek altına hiç düşürmüyoruz. Türk Petrolleri'nin benzinini kullanıyoruz.

Kavşaktan çıkarken durdum ve araç bir anda stop etti. Herhangi bir arıza ışığı yanmadı. Stop ettikten sonra aracı çalıştırmayı denedim ancak ilk denemede çalışmadı. İkinci denemede ise zar zor çalıştı. Sonrasında bir park yerine çekip motoru kontrol ettim. Yağda, suda veya gözle görülebilecek herhangi bir problem yoktu.

Yaklaşık 30 dakika sonra aracı tekrar çalıştırdığımda rölanti çok fazla dalgalanıyordu. Daha sonra otobandan eve doğru giderken rölantiyi kontrol ettiğimde herhangi bir sorun yoktu, normale dönmüştü. Sadece çok hafif bir dalgalanma vardı.

Buna ne sebep olmuş olabilir? Herhangi bir fikri olan var mı?

Araç 1.9 TDI afn 1998 model bir Passat b5.

Mazot pompasına bir kir takılmış olabilir. Ya da eğer yakıt seviyesi çok az ise durduğunuz anda yakıt hattına hava girmiş olabilir, tekrarlar ise bir bağlatın bence bilgisayara.

Mazot pompasına bir kir takılmış olabilir. Ya da eğer yakıt seviyesi çok az ise durduğunuz anda yakıt hattına hava girmiş olabilir, tekrarlar ise bir bağlatın bence bilgisayara.

Yakın bir vakitte ustaya gidecek hocam, baktırırım ona da. Depo yarıdaydı ama olay yaşanmadan hemen önce viraja biraz sert girmiştim ama bir etkisi olmuş mudur, fikrim yok.