Egzozdan dizel kokusu gelmiyorsa egr temizliği veya dpf iptali falan yapmaya gerek yok. Dpf ya da egr gereğinden fazla dolduğu zaman zaten araç uyarı verecektir. Dizel kokusunun sebebi de map sensörünün Egr'deki kurumun çokluğundan dolayı tıkanması olacaktır.

Bu tarz problemler yaşamadım araç uyarı vermedi hocam.

İptal et gitsin hocam Avrupalıların saçma sapan regülasyonları. Start-Stop da aynı kafa yüzünden çıktı. Senin 1.4 TDI motordan ömrün boyunca atmosfere salacağın gaz herhangi bir iş adamının özel uçağıyla ettiği tek bir seyahat kadar etkilemeyecek atmosferi.
Ben de bu şekilde düşünüyorum @TerabyteForever'ın dediği aşamaya gelene kadar kalsın, daha sonra iptal edeceğim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu tarz problemler yaşamadım araç uyarı vermedi hocam.
Tamam, uyarı yoksa bence de iptal etmemelisin. Paris İklim Anlaşması üyesi bir ülke olduğumuz için ileride her türlü vergi ve cezayı bekliyorum dizellere açıkçası. Zaten mazot fiyatına sürekli zam yaparak yıldırmaya çalışıyorlar milleti az yakan araçlardan.

Tamam, uyarı yoksa bence de iptal etmemelisin. Paris iklim anlaşması üyesi bir ülke olduğumuz için ileride her türlü vergi ve cezayı bekliyorum dizellere açıkçası. Zaten mazot fiyatına sürekli zam yaparak yıldırmaya çalışıyorlar milleti az yakan araçlardan.

Anlaşıldı hocam, bu şekilde kalsın. Uyarı falan olursa değerlendiririm, tekrardan teşekkür ederim ilginiz için.

Son düzenleyen: Moderatör:
Muayenede etkilemesi imkansıza yakın çünkü her yerde her şartta aynı ölçüm mümkün değil. Ona uygun binlerce ekipman demek. Almazlar. Sıfır araç testlerinde bile kaç katına çıkıyor xD

Bir de salınan gaz Nox gazı. Ölçümü yapılmıyor muayene istasyonlarında.

Şahsen tavsiye etmem. Dizeli severim, kendi aracım da dizel ama kirlilik kısmı bir gerçek, zaten dünyanın anasını ağlatmışlar diye biz de öyle olmak zorunda da değiliz. (Bkz. İnsanlar çıplaksa biz de mi çıplak olalım sorusu)

Biraz daha teknik tarafına gelecek olursak az daha devirde kullanınca zaten sorun olmaktan çıkıyor genelde ki bu motorun gücünü koruması için de işe yarayan bir şey. Bizim 1.6 TDI Octavia'da hep dolardı, ben arabayla bir yere gider gelirdim düzelirdi :D

Zaten az yakan bir motor, devri az artsa da yakıta etkisi o kadar çok olmayacaktır.