Makaleler
20
Yer
Cordis Die
Merhaba. Şu an yaşadığım dairede Turknet kullanıyorum. Yine aynı binada bir alt kata taşınacağım ve bu yüzden internetimi nakil ettirmek istedim fakat o dairede altyapı yokmuş. O yüzden taşıyamıyorlar. Ama şöyle bir şey var, binanın tamamında, bütün dairelerde internet kullanılıyor, hepsinde altyapı var ama o dairede nasıl yok anlamadım. Aramadığım internet sağlayıcı da kalmadı, belki başka sağlayıcıya geçerim diye. Hepsi altyapının uygun olmadığını ilettiler.

Şimdi, ne yapmam gerektiğini anlamadım açıkçası. Turknet diyor ki Telekom'u ara, Telekom diyor ki Turknet'i ara. Bu ne olm, kimi arayacağız? Bilgisi olan arkadaşlar beni aydınlatırsa sevinirim.

Aynı şekilde port için defalarca aradım, dilekçe yolladım hatta CİMER'e bile yazdım.
1 yıl boyunca getirmediler, şans eseri gece 2 civarı buldum.

Kısaca yapılacak çok şey yok, CİMER gibi yerlere yazabilirsin.
Ama umutlanma çünkü getirmiyorlar.

Bölgenizin TürkTelekom müdürlüğü ile görüşün. Altyapı türünüz nedir? Taşınacağınız alt kattaki daire de internet kullanan biri var mı?

Sozlesmen yoksa hattini Turk Telekom'a tasiman sorunu muhtemelen cozer. Oyle olunca hatti cekiyorlar kisa surede.
Sözleşmem yok Turknet ile. Dediğiniz gibi Telekom'a geçsem gelip çözerler mi?

Bölgenizin TürkTelekom müdürlüğü ile görüşün. Altyapı türünüz nedir? Taşınacağınız alt kattaki daire de internet kullanan biri var mı?
ADSL. Taşınacağım daire boş ama önceden o dairede internet kullanıyordu kiracımız.

ADSL2+ deriz o ADSL sistemine ve gidin TT planlama birimine, direkt VDSL2 veya Fiber planlamayı sorun.

Şu anlık Superbox, Magnet, Redbox gibi LTE tabanlı çözümler veya uydu internet gibi sistemleri kullanabilirsiniz.

ADSL2+ deriz o ADSL sistemine ve gidin TT planlama birimine, direkt VDSL2 veya Fiber planlamayı sorun.

Şu anlık Superbox, Magnet, Redbox gibi LTE tabanlı çözümler veya uydu internet gibi sistemleri kullanabilirsiniz.
Bunların hepsi (ISS'lerin) altyapı yok diyor, ısrarla. Ben şöyle bir sağlama yaptım, mesela benim yaşadığım daire 9, bu 9 numarada aktif internet kullanıyorum hem de Telekom altyapılı. Ama adamlar altyapı yok diyorlar hala bu daireye bile ve nette sorgulama yapınca yine altyapı yok gözüküyor. Altyapı değil de, port olmama ihtimali daha baskın galiba?

Bunların hepsi (ISS'lerin) altyapı yok diyor, ısrarla. Ben şöyle bir sağlama yaptım, mesela benim yaşadığım daire 9, bu 9 numarada aktif internet kullanıyorum hem de Telekom altyapılı. Ama adamlar altyapı yok diyorlar hala bu daireye bile ve nette sorgulama yapınca yine altyapı yok gözüküyor. Altyapı değil de, port olmama ihtimali daha baskın galiba?
Evet. Port olmazsa ADSL2+ bağlantı verilir.

Aynı şekilde port için defalarca aradım, dilekçe yolladım hatta CİMER'e bile yazdım.
1 yıl boyunca getirmediler, şans eseri gece 2 civarı buldum.

Kısaca yapılacak çok şey yok, CİMER gibi yerlere yazabilirsin.
Ama umutlanma çünkü getirmiyorlar.
"şans eseri gece 2 civarı buldum." neyi buldunuz tam olarak ?