Hakan Yusuf

Yetkin
Makaleler
1
Yer
Kocaeli
1 aydır hız düşüklüğü kopma sorunu yaşıyordum. En sonunda sorunu buldum VDSL splitter bozulmuş. Elimde fazladan ADSL splitter vardı onu takdım hızlar 20.4 Mbps'e kadar yükseldi. Ama bu da az çünkü kullandığım paket 35Mbps ve bozulmadan önce 33Mbps hızı alabiliyordum. Emin değilim belki Türk Telekom ile ilgilidir ama ben splitterdan olduğunu düşünüyorum.

Şu an kullandığım splitter S-Link ADSL lüks filtreli splitter. Daha öncekinin üstünde sadece VDSL splitter yazıyordu markasını bilmiyorum.
Bu durumu Türk Telekom ile mi konuşmalıyım ne yapmam gerek ve söylemeyi unutuyordum upload hızım da bir hayli düştü. Daha önce 3.2 gelen upload hızı şu anda 0.8 geliyor.

1741798783133.webp

Telefon kullanmıyorsan splitter kullanmaya gerek yok, direk gelen DSL kablosunu modeme takabilirsin.

Onu Türk Telekom ile konuşmuştuk bizim hattımıza aynı zamanda telefonda takılabildiği için kullanmamız gerekliymiş. Ama halihazırda bir ev telefonumuz yok sadece modem takılı. Bir de Türk Telekom elektrik dalgalanmaları hat dalgalanmalarından modemi korumak için splitter kullanmamız gerektiğini aksi takdirde modem bozulursa garanti dışı olacağını söylemişti. Ama modemin garantisi dolalı 1 yıl oluyor modem 3 yıllık hatta belki 4 yıllık olabilir.

Eğer telefon hattınız yoksa direk RJ11'i modeme takabilirsiniz. Splitter telefon+internet kullanımı içindir. İnternet hızına etkisi ise splitter kalitesine göre değişir.

Eğer telefon hattınız yoksa direk RJ11'i modeme takabilirsiniz. Splitter telefon+internet kullanımı içindir. İnternet hızına etkisi ise splitter kalitesine göre değişir.

Peki ben hala sorumun cevabına ulaşamadım. ADSL splitter ile VDSL splitter arasında hız farkı var mı?