ADSL'den VDSL'ye geçiş bir türlü tamamlanamıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan behzatterim
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 55
  • Etiketler Etiketler
    adsl vdsl

behzatterim

Uzman
İyi forumlar diliyorum.

Yaklaşık 1 senedir internet sorunlarıyla uğraşıyorum. Normalde altyapım 73 Mbps destekliyor ve öncesinde 50 Mbps internet kullanıyordum. Geçtiğimiz sene interneti kapattırmak durumunda kaldık ve 3-4 ay sonra tekrar açtırdık. Açtırdığımızda farklı aynı ISS'den devam ettik ancak bir türlü VDSL'e geçilemiyordu. Sonra zaten ISS sıkıntılar yaşadı, biz de Turknet'e geçtik. Bana ilk geçtiğimizde VDSL hizmet verileceği söylendi ancak geçtikten sonra 16 Mbps almaya devam ettim.

Bunu bildirmeme rağmen bir türlü geçiş olmadı. Sonraki ay yaklaşık 30 gün internetsiz kaldım. TT sorun orada diyordu, Turknet sorun orada. En sonunda kendi cebimden elektrikçi çağırdım, kısmen çözüldü. Sonra TT gelip port değiştirdi ve sorunum çözüldü ancak hala ADSL'di. Geçtiğimiz hafta Telekom İl Müdürüne yazmıştım ancak bugüne kadar dönüş olmamıştı. Yaklaşık 3 saat önce internet gitti, neden olduğunu anlamadım ancak 30 dakika sonra modem aç kapa yapınca düzeldi.

Sonra İl Müdüründen mesaj geldi, altyapım VDSL porta geçilmiş. ISS ile görüş, paketini yükselt dendi. Ben de Turknet'e ilettim durumu ancak bir türlü durumu anlatamadım çalışanlara. Kendileri bana maksimum 21 verileceğini söylüyor ancak ben önceden 50 kullandığımı söyledim, bir türlü anlaşılamadım. Port değişimi sonrası pingimde de bayağı düşüş oldu. Ben şimdi nasıl internet hızımı artıracağım? Ne demem gerekiyor arayıp? VDSL portta olmama rağmen ADSL kullanıyorum, sorunu nasıl çözebilirim? Yardımcı olan olursa sevinirim.

VDSL portta olduğunuz halde ADSL yazması mümkün değildir. Ama hızdan anlaşılacağı üzere yine ADSL'de kalmışsınız. ADSL maksimum 24 Mbps destekler, tam da bu hız bandında kalıyorsunuz. Eskiden 50 almanız ise size verilen VDSL portundan dolayıdır. Eskiden gerçekten VDSL'deymişsiniz, teorik olarak santrale yakın yerlerde 100 Mbps'e kadar çıkabilirsiniz. Sorununuza gelirsek, sizin portunuzu başka biri kapmış belli ki size de boş olan ADSL portu kalmış. O bölgeye TT veya TurkNet'in el atıp yeni VDSL cihazı koymaları lazım. Bu noktada sizin yapabileceğiniz fazla bir şey yok, en fazla müdürlüğe gidip dilekçeyle zorlayabilirsiniz. Bizde de santral mesafesi uzak olmamasına karşın 35 Mbps stabil alabiliyoruz ama 50'lik pakete geçmeye çalışınca Max 47 gösteriyor. Kısacası şu an ADSL porttasınız, belli ki hız bu nedenle düşük.

Şunu yaz Türknet desteğe

Yaşadığım aktivasyon sorunları nedeniyle Türk Telekom İl Müdürlüğü ekipleri bizzat müdahale etti ve saha dolabındaki portumu fiziksel olarak VDSL portuna taşıdı. Şu an hattım fiziksel olarak VDSL altyapısına bağlı durumdadır ve ping değerlerim de bu geçişle birlikte ciddi oranda düşmüştür.
Ancak sisteminizde (muhtemelen eski yerleşik altyapı sorgu verilerinden dolayı) hattım hâlâ maksimum 21 Mbps destekliyor olarak görünmekte ve bu yüzden paket yükseltme işlemi yapamamaktayım.
Sizden ricam şudur:

1. Lütfen ilk aşamadaki basmakalıp sistem verilerine bakarak "Altyapınız desteklemiyor" yanıtı vermeyiniz.

2. Talebimi Network ekibine ileterek, hattımın güncel port durumunun sorgulanmasını sistemde güncellenmesini sağlayınız.

3. Fiziksel olarak bağlı olduğum VDSL profilinin sistemlerinizde de aktif edilerek hızımın 50 Mbps veya üzerine yükseltilmesini talep ediyorum.

(Üşendim Geminiye yazdırdım )

Hocam teşekkür ederim mesajınız için ancak şöyle bir durum var VDSL porta geçtiğimi söyleyen kişi il müdürü ve geçmeden önce 16 Mbps bile alamıyordum 8 9 alıyordum internetten gidip geldikten sonra hem pingim tek hanelere düştü hem internet 16 Mbps için son hıza geliyor benim sıkıntım hızım 16 Mbps'e sabitlenmesi. Müdür bey de bunu belirterek paketini yükseltirlerse VDSL'e geçmiş olursun dedi. Portum zaten 3 saat önce değişti tekrar bir şeyi değiştirmesini istemiyorum müşteri hizmetlerinden. Bundan önceki abonelikte de ADSL'den VDSL'ye geçerken benzer süreç olmuştu ekipler geçirmişti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…