İyi forumlar diliyorum.
Yaklaşık 1 senedir internet sorunlarıyla uğraşıyorum. Normalde altyapım 73 Mbps destekliyor ve öncesinde 50 Mbps internet kullanıyordum. Geçtiğimiz sene interneti kapattırmak durumunda kaldık ve 3-4 ay sonra tekrar açtırdık. Açtırdığımızda farklı aynı ISS'den devam ettik ancak bir türlü VDSL'e geçilemiyordu. Sonra zaten ISS sıkıntılar yaşadı, biz de Turknet'e geçtik. Bana ilk geçtiğimizde VDSL hizmet verileceği söylendi ancak geçtikten sonra 16 Mbps almaya devam ettim.
Bunu bildirmeme rağmen bir türlü geçiş olmadı. Sonraki ay yaklaşık 30 gün internetsiz kaldım. TT sorun orada diyordu, Turknet sorun orada. En sonunda kendi cebimden elektrikçi çağırdım, kısmen çözüldü. Sonra TT gelip port değiştirdi ve sorunum çözüldü ancak hala ADSL'di. Geçtiğimiz hafta Telekom İl Müdürüne yazmıştım ancak bugüne kadar dönüş olmamıştı. Yaklaşık 3 saat önce internet gitti, neden olduğunu anlamadım ancak 30 dakika sonra modem aç kapa yapınca düzeldi.
Sonra İl Müdüründen mesaj geldi, altyapım VDSL porta geçilmiş. ISS ile görüş, paketini yükselt dendi. Ben de Turknet'e ilettim durumu ancak bir türlü durumu anlatamadım çalışanlara. Kendileri bana maksimum 21 verileceğini söylüyor ancak ben önceden 50 kullandığımı söyledim, bir türlü anlaşılamadım. Port değişimi sonrası pingimde de bayağı düşüş oldu. Ben şimdi nasıl internet hızımı artıracağım? Ne demem gerekiyor arayıp? VDSL portta olmama rağmen ADSL kullanıyorum, sorunu nasıl çözebilirim? Yardımcı olan olursa sevinirim.