Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
Oyun deneyimini daha akıcı bir şekilde sunmak için geliştirilen, sürücü tabanlı bir kare oluşturma teknolojisi olur kendileri. Yani, mevcut ve önceki kareler arasına sahte kare ekler diyebiliriz. Temelde FSR'de kullanılan teknolojiye benzerliği olsa da, doğrudan destek yerine AFMF, sürücü bazlı çalışıyor. Ekstra olarak tüm DX 11 ve DX 12 oyunlarında aktifleştirmek mümkün diye biliyorum. Sistem gereksinimleri şu şekilde:

ekran1.webp
Oyun deneyimini daha akıcı bir şekilde sunmak için geliştirilen, sürücü tabanlı bir kare oluşturma teknolojisi olur kendileri. Yani, mevcut ve önceki kareler arasına sahte kare ekler diyebiliriz. Temelde FSR'de kullanılan teknolojiye benzerliği olsa da, doğrudan destek yerine AFMF, sürücü bazlı çalışıyor. Ekstra olarak tüm DX 11 ve DX 12 oyunlarında aktifleştirmek mümkün diye biliyorum. Sistem gereksinimleri şu şekilde:

ekran1.webp

Çözüm
AMD'nin gereksiz işlerinden biri. Super resolution, anti-lag falan bunların hepsinin birden açılarak FPS artıran bir şey. Her oyun desteklemez, görüntü kalitesini de artırmaz pek. Bazen oyunda çökmelere de sebep olabiliyor. Stabilitesi pek sağlam sayılmaz.

AMD'nin gereksiz işlerinden biri. Super resolution, anti-lag falan bunların hepsinin birden açılarak FPS artıran bir şey. Her oyun desteklemez, görüntü kalitesini de artırmaz pek. Bazen oyunda çökmelere de sebep olabiliyor. Stabilitesi pek sağlam sayılmaz.
AFMF driver-level bir yazılım, ve DX11&DX12 kullanan bütün oyunlarda desteği var.

AFMF driver-level bir yazılım, ve DX11&DX12 kullanan bütün oyunlarda desteği var.
Güya var, var da, ben 3-4 oyunda denedim, oyunların hem görüntü kalitelerinde ve akıcılığında bozulmalar oldu. FPS yüksek görünmesine rağmen akıcı değil. Bazen de çökmelere sebep oluyor. O yüzden beğenmedim. 5 yıldır AMD kart kullanan birisi olarak yazıyorum, kafama göre değil.

O Hyper-RX olmasın?

Son düzenleme:
AFMF 2 Vulkan, OpenGL, DX 11 ve DX12 her API'da çalışan sürücü tabanlı Kare Oluşturma teknolojisi. Lossles Scaling'in resmi hali diyebiliriz artık.

Amaç görüntü kalitesini artırmak değil zaten, oyunu akıcı hâle getirmek. Singleplayer oyunlarda gayet de işe yarayan bir teknoloji. Dying Light 2 ve RDR2'de oldukça işime yaradı. Görüntü kalitesini de düşürmüyor FSR gibi.