UnkownTecho

Uzman
Arkadaşlar RX 9070 XT almayı düşünüyorum fakat RTX 5070 Ti 6 ay peşin fiyatına yapan yer varsa bankkart kullanıyorum. Kartıma taksit yapan yerler varsa gönderir misiniz? Belki RTX 5070 Ti alırım ama hiç bir fiyat farkına değmeyecekse RX 9070 XT alacağım yetti artık. :D
Aynı zamanda AFMF ve MFG arasındaki farklar nelerdir? FPS oyunları ve AAA oyunları için.

Özünde AFMF ve MFG neredeyse aynı şeyler. Birisi sadece 2x, diğeri 4x'e kadar yapay kare üretiyor. AFMF'nin en büyük farkı ise sürücü tabanlı olması yani hemen hemen her oyunda çalışması. Ancak, emin olmamakla beraber, AMD yeni Redstone ile 4x getirebilir.

Özünde AFMF ve MFG neredeyse aynı şeyler. Birisi sadece 2x, diğeri 4x'e kadar yapay kare üretiyor. AFMF'nin en büyük farkı ise sürücü tabanlı olması yani hemen hemen her oyunda çalışması. Ancak, emin olmamakla beraber, AMD yeni Redstone ile 4x getirebilir.
Sence aradaki farka değer mi hocam yoksa pure 9070xt alıp geçeyim mi artık çok yoruldum araştıra araştıra beynim yoruldu ya.

Sence aradaki farka değer mi hocam yoksa pure 9070xt alıp geçeyim mi artık çok yoruldum araştıra araştıra beynim yoruldu ya.
MFG, FPS'lerde ozellikle multiplayer ise olumsuz bir ozellik. Gecikmeyi cok arttiriyor. AFMF de onun AMD karsiligi.

Ya sadece oyun oynayacaksan cidden 9070XT'nin en ucuzunu al geç. 5070Tİ için aradaki vereceğin 8-9 bin TL farka değmez.

Ya sadece oyun oynayacaksan cidden 9070XT'nin en ucuzunu al geç. 5070Tİ için aradaki vereceğin 8-9 bin TL farka değmez.
Sadece oyun oynucam ya hocam başka hiç bir işle uğraşmıyorum full FPS oyunları üzerine kurdum PC'mi işlemcim bile 9800x3D fps oyunları için . rtx 5070 ti almasam hiç bir fps farkı kaybetmem fakat nvidiacılar aklımı karıştırıyor :D

Multiplayer agirlikli oyun oynaayacaksan MFG ya da benzerleri bir isine yaramayacak. Yapay zeka disinda Nvidia'ninda bir artisi yok. Ama o da 5070'in belleginin 12 GB olmasi nedeniyle pek isine yaramayacak zaten. AMD'yi al gec. Oyun disinda isin yoksa dusunmene bile gerek yok zaten.

Multiplayer agirlikli oyun oynaayacaksan MFG ya da benzerleri gib isine yaramayacak. Yapay zeka disinda Nvidia'ninda bir artisi yok. Ama o da 5070'in belleginin 12 GB olmasi nedeniyle pek isine yaramayacak zaten. AMD'yi al gec. Oyun disinda isin yoksa dusunmene bile gerek yok zaten.
Başka forumlarda en gıcık olduğum durumu yaşadım hocam adamlar gelmiş mfg 4x yapıp FPS katlarsın diyor bana onu diyor ama MS geçikmesini düşünmüyor sanki AMD 9000 Serisi hiç yoktan yapılmışta FSR4,AFMF,RDNA 4 Mimarisini görmezden gelip Nvidia fanboyluğu yapıyolar ve aklımı karıştırıyolar..