Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Subzero

Uzman
Merhaba,
Age of Empires II: Definitive Edition'da çok oyunculu oyun açmaya çalışırken şu hatayı alıyorum: "Could not create game. Connection failed. Source: Advertisementjoinevent. Error code: 0x00000004"

Kod:
Oyuna katılım gerçekleşemedi. Sunucu Hatası.

Kaynak: AdvertisementJoinEvent
Hata Kodu: 0x00000001

Farklı internet bağlantıları denedim. Windows ve oyun güncel, güvenlik duvarı ayarlarını kontrol ettim ancak sorun devam ediyor.

Bu sorunu nasıl çözebilirim? Yardımcı olursanız sevinirim.

Ekran görüntüsü 2025-07-13 000338.webp

Çözüm
Güvenli internet açıktır ya da VPN vardır. Telefon interneti ile girmeyi dener misin?

Olmazsa modemi kapat aç, farklı IP alsın.
Güvenli internet açıktır ya da VPN vardır. Telefon interneti ile girmeyi dener misin?

Hocam çok teşekkür ederim. Bu sorunla ilgili Türkçe ve İngilizce olarak ne kadar arama yaptıysam da, aynı sorunu yaşayan başka kimseye rastlamadım. Benim gibi bu sorunu yaşayan arkadaşlar için belirtmek isterim: Sorunu, telefon internetini kullanarak oyuna bağlanarak çözebildim.

Hocam modemle internete bağlanmayı denedim fakat hala aynı sorunu yaşıyorum telefon interneti uzun süreli bir kullanım sunmuyor. Sizce ne yapabilirim bu sorunu çözemek için güvenli interneten bahsettiniz onu nasıl kapatabilirim? VPN kapalı bu arada benim PC de VPN ilgili değil.

Son düzenleme: