wizschka

Üyecik
@X99 size bir soru sormak istiyorum. MSI 100R kasa almıştım ve XFX Mercury RX 9070 XT ekran kartı almıştım. Ölçüler hiç uymuyormuş. Sonradan fark ettim, kasayı, anakartı ve power supply'ı iade ettim. MSI 100R beyaz kasa, Enermax Revolution III beyaz alacağım sanırım.

Anakart için de MSI B850 Gaming Pro beyaz veya Gigabyte Ice düşünüyorum. Ancak MSI manyaklığına sahibim biraz. 😂 Alternatif bir öneriniz var mı acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:

Enermax kasa MSI'den her türlü iyi, 3 fanlı kasa aldıysanız egzoz fanı almalısınız. Gigabyte ice serisi daha stabil, mantıklı seçim olur. O kaliteli MSI çok eskilerde kaldı, şimdilik MSI tercih etmeyin. Gigabyte'ya da ASUS ROG STRIX serisinden devam edin.

Enermax kasa MSI'den her türlü iyi, 3 fanlı kasa aldıysanız egzoz fanı almalısınız. Gigabyte ice serisi daha stabil, mantıklı seçim olur. O kaliteli MSI çok eskilerde kaldı, şimdilik MSI tercih etmeyin. Gigabyte'ya da ASUS ROG STRIX serisinden devam edin.

Olası senaryoda BIOS nasıl sıfırlayacaklar? Tuşsuz kartlara tuş lazım bir de. :D

Bu kartlar first release BIOS ile gelebiliyor, ilk açılış uzun sürebilir sürmesine de eğer hiçbir türlü sistem açmıyorsa BIOS Flashback ya da Clear CMOS deneyeceksiniz. Bunları da öğrenmenizde fayda var. @wizschka

Son düzenleme:
Olası senaryoda BIOS nasıl sıfırlayacaklar? Tuşsuz kartlara tuş lazım bir de. :D

Bu kartlar first release BIOS ile gelebiliyor, ilk açılış uzun sürebilir sürmesine de eğer hiçbir türlü sistem açmıyorsa BIOS flashback ya da clear CMOS deneyeceksiniz. Bunları da öğrenmenizde fayda var. @wizschka

Arıyorken dikkat edecek artık, aceleye gelmez bu iş hocam.

Tam olarak anlayamadım aslında dediğinizi 😂

Clear CMOS düğmesi bulunan bir kart almanız mantık dahilinde olur. Örneğin ROG B850-A kartı. Gigabyte X870 Aorus'larda bu düğme yok, ilk açılışta sistem Boot etmezse Clear CMOS yapmak için CLR_CMOS pinleri kullanmanız lazım. Açıkçası eziyet oluyor, tuş işleri çok kolaylaştırıyor. Aynı fiyat segmentinde tuşlu kart almanız daha mantıklı. AM5 platformu hassas, sistem Boot etmediği oluyor. Gigabyte kartlarda genelde First Boot sıkıntılı oluyor, BIOS Flashback gerekebiliyor. Eğer sorun yaşarsanız ayrıca konu açarsınız zaten ama diğer parçalar için konu açmadıysanız konu açıp o şekilde ilerleyin.