Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

4311

Başarılı
Herkese iyi günler.

Bilgisayarı açtığımda bir süre sonra donuyor ve bazı sürücüler siliniyordu, bu yüzden format atmayı düşündüm. Kurulum sırasında, "Bu bilgisayarın donanımı bu diske yükleme yapmayı desteklemeyebilir" hatası alıyorum. Ekran kartı ve RAM'ları test ettim ancak sorun devam ediyor. IDE ile kurulum yapınca herhangi bir sorun olmuyor. Fakat SSD, AHCI modunda tam performans vermiyor.

Her türlü soruya ve öneriye açığım.

Kurulum yapacağın diski yonga setine bağlı SATA portlarına tak. Bazı anakartlarda Asmedia SATA kontrolcü oluyor.

Olmazsa diski diskpart ile temizleyip de deneyebilirsin ama asıl çözüm diğerleri bence.

Son düzenleme:
Kurulum yapacağın diski yonga setine bağlı SATA portlarına tak. Bazı anakartlarda asmedia SATA kontrolcü oluyor.

Olmazsa diski diskpart ile temizleyip de deneyebilirsin ama asıl çözüm diğerleri bence.

Disk part ile temizledim sonuç değişmemişti. Şu an AHCI driverini buldum fakat nasıl kurulacağını bilmiyorum.
Herhangi bir install veya bir anahtar butonu yok.
Sanırsam flash a aktarıp BIOS'tan halledeceğim.

Dosya Ekleri

• 17134127390545637791282354759504.webp
    17134127390545637791282354759504.webp
    283,4 KB · Görüntüleme: 72
BIOS'tan sürücü yüklenmez. Kurulum ekranında yükleyebilirsin. Anakartın nedir? Dediğim gibi diskler asmedia kontrolcüye bağlı olabilir.

Kusura bakmayın sistem özelliklerini belirtmemişim.
Anakart: Gigabyte H67MA-USB3-b3
SSD: Samsung 250 GB 860EVO.

BIOS'tan sürücü yüklenmez. Kurulum ekranında yükleyebilirsin. Anakartın nedir? Dediğim gibi diskler asmedia kontrolcüye bağlı olabilir.

Hocam, bu sürücü'yü nasıl kurabileceğim hakkında bilgi veren bildiğiniz bir kaynak var mı?

Son düzenleme: