Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 22 Aralık 2023
Merhaba. Ahlaki değerler ve kişisel gelişim için kitap önerebilir misiniz?
Kişisel gelişim kitaplarının %90 çöp. Şimdiye kadar sadece atomik alışkanlıkları faydalı buldum ama onu da pek uygulamadım.
O zaman kişisel gelişimi ve ahlaki değerleri nasıl güçlendirebilirim? Doğrusuyla, yanlışıyla.Kişisel gelişim kitaplarının %90 çöp. Şimdiye kadar sadece atomik alışkanlıkları faydalı buldum ama onu da pek uygulamadım.
İnternet kullanımını kısıtlayarak. Reddit, Instagram, YouTube gibi yerlere daha az girerek.O zaman kişisel gelişimi ve ahlaki değerleri nasıl güçlendirebilirim? Doğrusuyla, yanlışıyla.
Ve internetteki toksik trollerden, zorbalardan ve toksik Facebook'çulardan, Reddit'çilerden ve Discord'çulardan kurtularak...İnternet kullanımını kısıtlayarak. Reddit, Instagram, YouTube gibi yerlere daha az girerek.
O zaman kişisel gelişimi ve ahlaki değerleri nasıl güçlendirebilirim? Doğrusuyla, yanlışıyla.
Ahlaki değerlerin tamamen sana kalmış. Bence başkalarının ahlakı yerine kendininkini takınman en iyisidir. Tabii incelemekten sorun gelmez. Ahlak iyisi/kötüsü olan veya geliştirilecek bir şeyden ziyade sadece var olan bir şeydir. Ahlak genel davranışlarınızın bütünüdür. Başkalarının davranış şekli ile mutlu olacağınızı sanmıyorum.
Anlıyorum.Ahlaki değerlerin tamamen sana kalmış. Bence başkalarının ahlakı yerine kendininkini takınman en iyisidir. Tabii incelemekten sorun gelmez. Ahlak iyisi/kötüsü olan veya geliştirilecek bir şeyden ziyade sadece var olan bir şeydir. Ahlak genel davranışlarınızın bütünüdür. Başkalarının davranış şekli ile mutlu olacağınızı sanmıyorum.
Kabaca: Antik Yunan filozofları, aydınlanma çağı ( bu işin ortası Immanuel Kant'tır. Saf aklın eleştirisi öncesi (Aristo'ya kadar) saf aklın eleştirisi (Hume'a kadar) ve saf aklın eleştirisi sonrası (pratik aklın eleştirisi, yargı gücünün eleştirisi olarak yazdıkları eserler) gibi düşünülebilir.)
yazarları ve Nietzsche'yi okuyabilirsiniz. Türklerden de Evliya Çelebi, Katip Çelebi eserleri ve Kaşgarlı Mahmud - Divanu Lugati't-Türk okunabilir.
yazarları ve Nietzsche'yi okuyabilirsiniz. Türklerden de Evliya Çelebi, Katip Çelebi eserleri ve Kaşgarlı Mahmud - Divanu Lugati't-Türk okunabilir.
xBN
Yetkin
Kişisel gelişim kitaplarının %90 çöp. Şimdiye kadar sadece atomik alışkanlıkları faydalı buldum ama onu da pek uygulamadım.
Boş derken açıklayabilir misiniz? Okuduğum kitaplar var da.
RockyHighway79
Üstün
Ve internetteki toksik trollerden, zorbalardan ve toksik Facebook'çulardan, Reddit'çilerden ve Discord'çulardan kurtularak...![]()
Yarım saat TikTok'ta video kaydıracağına, 2 saat mal mal duvara bak, yemin ederim karakter gelişimi olarak seviye atlarsın.
Boş derken açıklayabilir misiniz? Okuduğum kitaplar var da.
Duygu kontrolü ile kişisel başarı, yazarı Sevda Türküsev. Bomboş bir kitap mesela.
Son düzenleme: