Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Sistem

Becerikli
Merhaba. ben bugün anakartımı BIOS güncellemesi yaptım. anakartım ASUS Prime A620mk. orada 2 tane şeyin eklendiğini söylüyor:
  • Enhanced System performance with Support for 9950X3D and 9900X3D processors.
  • Included AI Cache Boost to enhance performance and compute Power when using AI-based Tools."
Eklenenler bunlar. burada dikkatimi bu 2 ci olan cekti ama benim işlemcim Ryzen 5 7500F. bu işlemci bunu destekliyor mu? desteklemiyorsa bile bu anakart Ryzen 7 ve 9 modellerini destekliyebilecek bir anakart değil.

Çözüm
ASUS’un, AMD Ryzen 9000 Serisi işlemciler ve ASUS AMD 800 Serisi anakartlar için sunduğu bu BIOS özelliğiyle yapay zeka performansını artırabilirsiniz. İşlemci çekirdekleri, önbellek ve bellek arasındaki veri aktarım hızlarını optimize eden ve Infinity Fabric Clock (FCLK) frekansını 2100 MHz’e çıkararak bant genişliğini yükselten bir özellik bu. Bu sayede büyük dil modelleri (LLM) gibi yapay zeka iş yüklerinde performans %12,75’e kadar artabiliyor.

AI Cache Boost Destekleyen İşlemciler

Yalnızca şu AMD Ryzen 9000 Serisi işlemcilerde kullanılabilir:
  • Ryzen 9 9950X3D
  • Ryzen 9 9900X3D
  • Ryzen 7 9800X3D
Eğer büyük veri kümeleriyle çalışan bir yapay zeka profesyoneliysen, bu özelliği hemen etkinleştir. Ancak, oyun performansı üzerinde büyük bir etkisi olmadığını unutma.
ASUS’un, AMD Ryzen 9000 Serisi işlemciler ve ASUS AMD 800 Serisi anakartlar için sunduğu bu BIOS özelliğiyle yapay zeka performansını artırabilirsiniz. İşlemci çekirdekleri, önbellek ve bellek arasındaki veri aktarım hızlarını optimize eden ve Infinity Fabric Clock (FCLK) frekansını 2100 MHz’e çıkararak bant genişliğini yükselten bir özellik bu. Bu sayede büyük dil modelleri (LLM) gibi yapay zeka iş yüklerinde performans %12,75’e kadar artabiliyor.

AI Cache Boost Destekleyen İşlemciler

Yalnızca şu AMD Ryzen 9000 Serisi işlemcilerde kullanılabilir:
  • Ryzen 9 9950X3D
  • Ryzen 9 9900X3D
  • Ryzen 7 9800X3D
Eğer büyük veri kümeleriyle çalışan bir yapay zeka profesyoneliysen, bu özelliği hemen etkinleştir. Ancak, oyun performansı üzerinde büyük bir etkisi olmadığını unutma.

Çözüm
ASUS'un, AMD Ryzen 9000 serisi işlemciler ve ASUS AMD 800 serisi anakartlar için sunduğu bu BIOS özelliğiyle yapay zeka performansını artırabilirsiniz. İşlemci çekirdekleri, önbellek ve bellek arasındaki veri aktarım hızlarını optimize eden ve Infinity fabric clock (fclk) frekansını 2100 MHz'e çıkararak bant genişliğini yükselten bir özellik bu. Bu sayede büyük dil modelleri (llm) gibi yapay zeka iş yüklerinde performans %12, 75'e kadar artabiliyor.

AI cache Boost destekleyen işlemciler

Yalnızca şu AMD Ryzen 9000 serisi işlemcilerde kullanılabilir:
  • Ryzen 9 9950X3D
  • Ryzen 9 9900X3D
  • Ryzen 7 9800X3D

O zaman bu BIOS güncellemesinin pek bana yararı yok o zaman.