seeraddar

Yetkin
Torpille aile hekimi olmuş gibi davranışları var, hiçbir şey bilmiyor. Bende reflü var, mide asidini azaltan ilaç kullanıyorum.(ağır olanından, günde 6 hap alıyorum.) Durum böyle olunca B12'yi doğal yollarla, besinlerden alamıyorum. Bana 5 ay ilaç kullandırdı. İlk testte 165 pg/mL olan değerim, 5 ay sonrasında 224 pg/mL oldu. Minimum 200 pg/mL olmalı, en fazla da 900 pg/mL olmalı. Bana ısrarla hap yazıyor, 5 aydır kullanıyorum ama artmıyor. Sürekli unutuyorum her şeyi, sağlığımı etkilemeye başladı çünkü vücutta B12 yok. İğne yazın diyorum, “fazla olur” diyor. Dahiliye, mide doktoru, çocuk doktoru hepsi iğne kullan diyor, adamı ikna edemiyorum. Yasak bir hakkım var mı, iğne yazmaya zorlamak için?

İğneyi 3-5 doz yazıyorlar sanırım. Bende bir kere 5 gün üst üste olmuştum. Geçmiş olsun, reflü bende de var, bahsettiğiniz türde ilaçlar kullandım ama 1 ay sonra bıraktım. Vücuda etkisi çok ne yazık ki. Olabildiğince dikkatli yaşamaya çalışıyorum.

Yine hap yazdı. “200 altına düşmezse yazmam” diyor. Sabır, sabır. Saçma sapan ilaçlar yazıyorlar. 5 aydır değerim yükselmiyor. Reflü ilacı alıyorum, diyorum; bana “sıkıntı yok” diyor. Nasıl emilim olacak? halen 1 ay daha kullan diyor.