Ailem ben mutlu olunca beni sinirlendirmeye çalışıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan er3n
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 145

er3n

Becerikli
Makaleler
1
Yer
Erzurum
Bugün SoloTürk'ün gösterisine gittim aşırı mutluydum. Oradan Mediamark'ta geçip iPhone'lari inceledim. Sonra kitapçıdan dava oyunu alip eve gittim kimse yüzüme bakmadı. Bir tane ikiz kardesim var ona ders calis baskisi yapmiyorlar o rahat. Bana surekli ders yap diyorlar yapmama ragmen. Su icmeme bile izin vermiyorlar. Stresten tansiyonum dusuyor gozlerim karariyor, nefes alamiyorum. Yuzum hep sivilce oldu stresten. Zaten B12 eksikligi ve dehb var cok cabuk sinirleniyorum. Arkadaslarim az hep tek dolanmayi seviyorum. Nasıl kurtulabilirim bu durumdan.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bunu biraz genişletmek lazım. Bu doğrudan istismara giriyor. Aileni git şikayet et diyeceğim işler daha da kötü olacak...

Bu tür başlıkların olayın öznesi olan arkadaş gözü ile yazıldığı dikkate alındığı zaman bazı şeylerin abartıldığı ya da eksik anlatıldığı görülebilir. Büyük ihtimalle arkadaş ben ders çalışırken su içmeye kalkıyorum o zaman ona bile laf ediyorlar tarzı bir şey demek istemiş ama "su içmeme bile izin vermiyorlar" demiş.

Arkadaşım şimdi bu aileden aileye insandan insana değişir senin aileni tanımıyorum ama bu bazı ailelerde olan bir şey. İğrenç bir şey evet, mesele senin ne yaptığın veya konunun ne olduğu değil, sen o an herhangi bir şeyden mutlu olursan anlık bir tribe giriyorlar, böyle stresli sinirli veya dertli görünce bir şey diyeleri gelmiyor ama, benzerini yaşamıştım, tek çözümünü söyleyeyim sana: Onlar yokmuş gibi davranıp dediklerini çok da enine boyuna düşünmemek, mantıklı değil çünkü, onların yaptığı şey genellilkle bir temele veyahut bir sebebe dayanmıyor sadece diyeleri geliyor ve diyorlar sen de bunun atlında bir sebep arayıp kendini hasta ediyorsun gerek yok buna. Konuşmuyorlarmış gibi yaşamanı tavsiye ederim şiddetle, başka bir çözüm bulmak zor çünkü.

Bugün SoloTürk'ün gösterisine gittim aşırı mutluydum. Oradan Mediamark'ta geçip iPhone'lari inceledim. Sonra kitapçıdan dava oyunu alip eve gittim kimse yüzüme bakmadı. Bir tane ikiz kardesim var ona ders calis baskisi yapmiyorlar o rahat. Bana surekli ders yap diyorlar yapmama ragmen. Su icmeme bile izin vermiyorlar. Stresten tansiyonum dusuyor gozlerim karariyor, nefes alamiyorum. Yuzum hep sivilce oldu stresten. Zaten B12 eksikligi ve dehb var cok cabuk sinirleniyorum. Arkadaslarim az hep tek dolanmayi seviyorum. Nasıl kurtulabilirim bu durumdan.
Seni karamsarlığa sürüklemek istemem ama ağaç yaşken eğrilir, ne anlatsan boş onlara. Açık liseye geçmiş birisi olarak söylüyorum, hiçbir zaman stresten kurtulamayacaksın. Erken kalmak, Okula gitmek, otobüse binmek, kalça ağrıtan sehpalarda oturmak, hocalara öğrencilere katlanmak; hepsinden okulu bitirince kurtulacağını düşünüyorsan yanılıyorsun. İlk Açık liseye geçince evde rahatça takılabileceğim hissi 2-3 hafta sürdü sonra yerini aynı strese bıraktı hatta ortamım olmadığı için aşırı yalnızlaştım. Ben yalnızlıktan pek şikayetçi değilim fakat seni bilemem. Anlattıklarından yola çıkarsam ailenle yakın samimi bir ilişkin yok ve sana baskı kuruyorlar. Okul sana bir nebze çıkış kapısı oluyordur Zorbalık yaşamıyorsan eğer. Yine seni karamsarlığa sürükleyeceğim belki, bunu bilmen lazım ki Üniversite diploman seni kurtarmayacak ve kimse "Aaa bu adamın diploması var hemen işe almak zorundayım" demeyecek. Sen okulda teorik eğitim görürken işin gerçek dinamiğini bilmezken, seni işini alın teri ile işi iş başında öğrenmiş alaylı lise diplomalı adamlar sürekli geçecek. Hiçbir iş veren deneyimsiz bir elemanı eğitmek yani işi pratikte kavramasını beklemek ile uğraşmak istemez, işin yalnızca gerekli alanlarını bilen hızlıca işe başlayıp hata yapmayan elemanı seçer. Avrupa'da bile bu durum geçerli Türkiye'de ise bu misliyle. Çok anlatılacak şey var da kısacası; Eğer derslerin çok ama çok iyi değilse ya Kamu işleri yani Memur olmayı düşün. Ya Altın bilezik kap meslek edin ya da Ticaret olsun, Oyun geliştirmek olsun, E-Ticaret olsun böyle masa başı yapabileceğin bir kendi işinin patronu olmayı düşün.

Oturt karşına konuş. Beni darladığınızdan yaptığım derslerden soğuyorum vs diye konuş derdini anlat.

Denedim ama nafile beni dinlemek bile istemiyorlar evde olmami bile. Daha çocuklugumu bile yasayamadim bu yuzden cok kucuk yastan itibaren basladi bu mevzu. Bir oglan hayal edin hayatinda kiz eli tutmamis her yere tek giden Yuzu yandigi icin alay edilen ailesinden erken yasta (10) sogumaya baslayan... Hayattan sogudum kimse derdimi dinlemedi.

Bu tür başlıkların olayın öznesi olan arkadaş gözü ile yazıldığı dikkate alındığı zaman bazı şeylerin abartıldığı ya da eksik anlatıldığı görülebilir. Büyük ihtimalle arkadaş ben ders çalışırken su içmeye kalkıyorum o zaman ona bile laf ediyorlar tarzı bir şey demek istemiş ama "su içmeme bile izin vermiyorlar" demiş.

Hayir odem atmak icin fazla su tuketiyorum.

Son düzenleme:
Geri
Yukarı Alt