vladimirputin

Becerikli
Merhaba,

Bu yazıyı ağlayarak yazıyorum. Erkeğim ve 15 yaşındayım. Bir de benden 4 yaş küçük olup 5. sınıfa giden bir kız kardeşim var. Bizim annemiz babamız ayrı. Annemizde kalıyoruz. Babamız bizi nadiren alıyor. Çok umursadığı yok gibime geliyor.

Bundan 7 yıl önce annemiz ve babamız ayrıldığı için İstanbul'dan karadeniz tarafına dedem ile anneanne'min yanına geldik. Hala burada yaşıyoruz. Babamda aynı ilde yaşıyor. Bize yakın.

Dedem esnaf. Pimapen takıyor. Babam elektrikçi, fabrikada çalışıyor ve asgari ücretin biraz üstünde maaş alıyor. Annem tekstilde çalışıyor, ne kadar maaş aldığını bilmiyorum. Anneannem ise ev hanımı.

Ben ise yakında açık liseye başlayacağım ve oradan 2 yıl içinde bitirmeye çalışacağım. Sonrasında üniversite okumayı düşünüyorum.

Az önce kız kardeşim küçük bir hata yaptığı için annem ve anneannem tarafından şiddet gördü. Sanki karşısında yaşıtı var mış gibi kıza bağırdı çağırdı. En sonunda annem kızı ya ittirdi ya da sırtına vurdu sanırım. Ben odamda olduğum için görmedim. Sonra kız kenara çekilip ağladı. Bu olaylar sonrasında eve dedem geldi ve anneannem dedeme olanları söyledi. Dedem ''hak ediyorsunuz.'' dedi. Bize bir şey söylemek için yer arıyordu.

Yeni bir eve taşınıyoruz. Sıfır ev almadığımız için evde tadilat vs işleri çıktı. Biz sıfır ev istedik ve alma imkanımız vardı. Fakat dedem almadı. Sonra bu tadilat, mutfak, banyo gibi işleri ile uğraşmak zorunda kaldı. Benide zorla çalıştırıyor. Çalışmak istemesem söylemediği şey kalmıyor. ''Sen hiç benden dayak yedin mi? Kemiklerini kırarım.'' vb. şeyler söylüyor. Canımı sıkıyor açıkçası. Benimde sinirlerim taşarsa bende mecbur saldırmak zorunda kalacağım ve kan çıkacak. Bunca zaman tuttum kendimi. Ama artık yavaştan sabrım taşmaya başladı.

Daha önce bu adam beni 10'dan fazla kez zorla çalıştırdı. 10-11 yaşındayken pencere taşıttırıyordu bana. Bildiğim kadarıyla Türkiye'de angarya yasak. Yarın sabah bende zorla işe gideceğim. Beton mu taşıyacağım gün boyu yanında dikilecek miyim ne yapacaksam artık hiç istemiyorum böyle bir şey. Keyfimde yerinde değil son zamanlar gülmeyi unuttum resmen. Kalbim ağrıyor.

İntihar bile etmeyi düşündüm artık. Ne yapmalıyım arkadaşlar? Sıkıldım bu durumdan artık.

Öncelikle özür dilerim. Tüm bu yaşadıkların için. Yapabileceğin en mantıklı şey kendi finansal özgürlüğünü kazanıp, kardeşinle birlikte oradan ayrılmak. Bunu nasıl yapabilirim diye soracak olursan, boş zamanın olduğu her zaman kendini derslerine ver. Sınavlarına çalışıp, kendi ayaklarında durman gerekiyor. Hayat herkes için adil değil maalesef. Umarım başarırsın. Ayrıca kardeşini de olabildiğince korumaya çalış bu toksik ortamdan.

Merhaba,

Bu yazıyı ağlayarak yazıyorum. Erkeğim ve 15 yaşındayım. Bir de benden 4 yaş küçük olup 5. sınıfa giden bir kız kardeşim var. Bizim annemiz babamız ayrı. Annemizde kalıyoruz. Babamız bizi nadiren alıyor. Çok umursadığı yok gibime geliyor.

Bundan 7 yıl önce annemiz ve babamız ayrıldığı için İstanbul'dan Karadeniz tarafına dedem ile Anneanne'min yanına geldik. Hala burada yaşıyoruz. Babamda aynı ilde yaşıyor. Bize yakın.

Dedem esnaf. Pimapen takıyor. Babam elektrikçi, fabrikada çalışıyor ve asgari ücretin biraz üstünde maaş alıyor. Annem tekstilde çalışıyor, ne kadar maaş aldığını bilmiyorum. Anneannem ise ev hanımı.

Ben ise yakında açık liseye başlayacağım ve oradan 2 yıl içinde bitirmeye çalışacağım. Sonrasında üniversite okumayı düşünüyorum.

Az önce kız kardeşim küçük bir hata yaptığı için annem ve anneannem tarafından şiddet gördü. Sanki karşısında yaşıtı var mış gibi kıza bağırdı çağırdı. En sonunda annem kızı ya ittirdi ya da sırtına vurdu sanırım. Ben odamda olduğum için görmedim. Sonra kız kenara çekilip ağladı. Bu olaylar sonrasında eve dedem geldi ve anneannem dedeme olanları söyledi. Dedem "hak ediyorsunuz." dedi. Bize bir şey söylemek için yer arıyordu.

Yeni bir eve taşınıyoruz. Sıfır ev almadığımız için evde tadilat vs işleri çıktı. Biz sıfır ev istedik ve alma imkanımız vardı. Fakat dedem almadı. Sonra bu tadilat, mutfak, banyo gibi işleri ile uğraşmak zorunda kaldı. Beni de zorla çalıştırıyor. Çalışmak istemesem söylemediği şey kalmıyor. "sen hiç benden dayak yedin mi? Kemiklerini kırarım." vb. şeyler söylüyor. Canımı sıkıyor açıkçası. Benim de sinirlerim taşarsa bende mecbur saldırmak zorunda kalacağım ve kan çıkacak. Bunca zaman tuttum kendimi. Ama artık yavaştan sabrım taşmaya başladı.

Daha önce bu adam beni 10'dan fazla kez zorla çalıştırdı. 10-11 yaşındayken pencere taşıttırıyordu bana. Bildiğim kadarıyla Türkiye'de angarya yasak. Yarın sabah bende zorla işe gideceğim. Beton mu taşıyacağım gün boyu yanında dikilecek miyim ne yapacaksam artık hiç istemiyorum böyle bir şey. Keyfimde yerinde değil son zamanlar gülmeyi unuttum resmen. Kalbim ağrıyor.

İntihar bile etmeyi düşündüm artık. Ne yapmalıyım arkadaşlar? Sıkıldım bu durumdan artık.

Dostum gerçekten üzüldüm inan ki. Kendine hakim olmaya çalışmalısın.
İğrenç bir durum kesinlikle farkındayız, asla normale indirgenemez, onlar haklıymış gibi sanki sen sorunluymuşsun gibi davranmaya devam edecekler ama yapabilecek hiçbir şey yok senin durumun gerçekten ters bir durum, sana en büyük önerim şu olur, denilen şeyleri olan olayları derinlemesine düşünme, sadece çekip bitirmen gereken kötü bir süreçmiş gibi düşün olayların mantığına varmaya çalışma yani, çünkü anladığım kadarıyla sen üniversiteye gidene kadar saçma şekilde ilerlemeye devam edecek, sen burada sadece sabredip kendine hakim olmalısın haklı olduğunu bil ama işleri yokuşa sürecek bir şey yapmamalısın, dediğim gibi olan olayları düşünme düşünürsen daha da rahatsız eder seni daha da sinirlenemye başlarsın, YKS süreci de iğrenç bir süreçtir bildiğin işkencedir ama işin sonunda üniversiteye kavuşacağın için bu süreci çeker yoluna bakarsın, aynı onun gibi, derinlemesine düşünüp kendini üzme.

Eğer durumlar aşırı ağır olsa polise gitmekten başka çaren yoktu tabii ki ama şu an o yola girme hiç gerek yok. Çalışmak istemiyorsan da tepkini ver ama senin dede pek mantıklı bir adama benzemiyor çok fazla kavga etme yanlısı olma bence en azından şu anlık, daha 15 yaşındasın benim dayağımı yemedin falan gibi saçma sapan da konuştuğuna göre çizgisi olmayan birisi, dediğim gibi orta yolu bulmaya çalışmanı tavsiye ediyorum sana. Çünkü çizgisi yok dediğim gibi, bir şey yapsa bu sefer o anki sinirle gerçekten polise gideceksin veya birine zarar gelecek yani, gereksiz insanlarla uğraşmak her zaman senin zararına oluyor çünkü o zaten hayatını bu saçmalığa inşa etmiş.
18 yaşında olsan çok daha farklı yorumlar yapardım ama 15 yaşındasın dikkatli davran.

Böyle bir şey yapma. Sakin ol ve olgun davranmaya çalış, yanlış bir şey yaparsa sessiz ve sakin bir şekilde konuşacağını konuş kendini ezdirme.
Katılıyorum