Dagster3532

Becerikli
Konu troll değil. 21 yaşındayım ve aile evinde durmadan yıllardır psikolojik şiddete maruz kalıyorum. Artık yıldım. Huzurla uyuyamıyorum bile. Farklı bir şehre kaçıp tüm iletişimi kesmek istiyorum. Çünkü konuşmak anlaşmaya çalışmak her türlü aklınıza gelebilecek şeyi denedim ancak sorunum devam ediyor. Üvey evlat muamelesi görüyorum. İhtiyaç olan herhangi bir şey bile bu evde lüks olarak görülüyor. Sabit bir gelirim yok. Ne kadar lazım ne lazım hiçbir bilgim yok. Eğer yatılı olarak kalabileceğim bir iş yerinde iş imkanı sunulur ise şu an bile defolup gitmek istiyorum. Lütfen dalga geçmeyin. Çaresizlikten artık buraya danışıyorum. Ve ufak bir sorum daha olacak. Evden kaçtığım zaman ailem hakkımda arama kararı gibi bir şey çıkartıp bana ulaşmaya çalışabilir mi? Veya başıma bir şey gelir mi? @Şişman Adam

Kayboldu diye karakola haber verebilir ama onu da halledebilirsiniz.

Bu diğer durumlar için nasıl bir yol izleyebilirim. Bir an önce gitmek istiyorum. Ama ne kadar bir para lazım ne yapmam lazım neleri değiştirip neleri yapmamam lazım bilmiyorum. Gidip kredi çekebilirim ama bunu yapar hem de üstüne iş bulamaz isem sıvamaktan farkım kalmaz sabit bir gelirim yok şu an.

18 yaş dolduysa kimse soramaz karakol üzerinden durumu bildirirseniz arama vs çıkmaz adreste paylaşmazlar zaten.

İş olarak güvenlik görevlisi işleri var yatılı otellerde sezonluk değil de tam zamanlı girersen hem yemekhane hem de yatacak yer veriliyor.

Ne kadar önermesemde o rezilliği çektim daha öncesinde.

Bu diğer durumlar için nasıl bir yol izleyebilirim. Bir an önce gitmek istiyorum. Ama ne kadar bir para lazım ne yapmam lazım neleri değiştirip neleri yapmamam lazım bilmiyorum. Gidip kredi çekebilirim ama bunu yapar hem de üstüne iş bulamaz isem sıvamaktan farkım kalmaz sabit bir gelirim yok şu an.
Geliriniz ya da birikmiş paranız olmadan pek de mümkün değil. Bence ilk önce bir iş bulun biraz para biriktirin.

18 yaş dolduysa kimse soramaz karakol üzerinden durumu bildirirseniz arama vs çıkmaz adreste paylaşmazlar zaten.

İş olarak güvenlik görevlisi işleri var yatılı otellerde sezonluk değil de tam zamanlı girersen hem yemekhane hem de yatacak yer veriliyor.

Ne kadar önermesemde o rezilliği çektim daha öncesinde.

Sertifikam yok hocam ve lise mezunuyum ama girebilir miyim sizce?

Geliriniz ya da birikmiş paranız olmadan pek de mümkün değil. Bence ilk önce bir iş bulun biraz para biriktirin.

Ne kadar lazım olur sizce minimum?

Sertifikam yok hocam ve lise mezunuyum ama girebilir miyim sizce?

Askerlik yapmadıysan iş bulmakta zorlanabilirsin, çoğu yer askerliğini yapmış olmanı istiyor. Sınava geçen girdim oldukça kolay, kursa da gidip gitmesen pek bir şey değişmiyor ancak kurstan kursa değişir. Kurs 5000 civarıydı ancak heyet raporu falan biraz pahalıya patlıyor.

Sessiz sedasız çıkıp giderseniz akşamına büyük ihtimalle ailenizi Esra Erol'da yakınırken görürüz. Üniversite kazanıp başka şehre gidebilirsiniz. Daha sonrasında da bir işe girip ayrı eve çıkarsınız.

Hocam diğer türlü de aileme söylesem onlar da görüşürüz evladım Allah'a emanet ol demeyecekler ki. Üniversite sınavına keşke kayıt olsaydım. Otelde vs yatılı olarak çalışabilir miyim diye düşünüyorum.

Bir de o yüzle onlar o programa isteseler de gidemez. Giderler ise zaten kendileri rezil olur oğlunuz neden gitti diye bir soru yönetilir ise.

Gideceğiniz şehre göre değişir.

Başkent veya çevresine gitmeyi düşünüyorum.

Askerlik yapmadıysan iş bulmakta zorlanabilirsin, çoğu yer askerliğini yapmış olmanı istiyor. Sınava geçen girdim oldukça kolay, kursa da gidip gitmesen pek bir şey değişmiyor ancak kurstan kursa değişir. Kurs 5000 civarıydı ancak heyet raporu falan biraz pahalıya patlıyor.

Askerliği yapana kadar bunlar beni yaşatmazlar ki hocam. Kısa sürüyor olsa idi direkt girerdim de benim hazirana kadar gerekirse bir kulübe bulup orada kalmam lazım.