Sanırım şu anki durumumdan daha iyidir gece ölüm korkusuyla yatıyorum 5-6 kez kalbim attıgından dolayı titreşen yatak yüzünden uyanıyorum.
Aileni karşıya alıp ciddi bir şekilde konuşmanı öneririm. Deprem travması çok kötü bir şey ben küçükken Van depreminde yakalanmıştım benim oradaki tek anım buydu. Umarım kararından pişman olmazsın.

Konuda yazılan mesajları okumadan direkt atladım ama söyle söyleyeyim; şahsen ben okudum ve hastaneye gitmek, kendi başınıza banka işlemleri yapmak (burs kartı çıkarmak dahil), kendi başınıza şehrinize dönmek, herhangi bir sebeple rapor almak. Bu saydığım şeylerde işkence çekiyorsunuz özellikle hastaneler çok kıl biz yurttan sorumlu müdür yardımcımızdan bazen rica ederdik o kadar sorun olurlardı ailemiz yok adamlar anne babanla gel derlerdi hastayız ayakta duramıyoruz muayene etseler rapor vermezleri eczaneye giderdik büyüğünle gel derlerdi bankamatiğe kartımız sıkışırdı reşit değilsin der ailenle gel derlerdi vs. Çok şey sayabilirim lanet ettiğim zorlandığım ancak ben şu an olduğum kişiyi yatılı okumama borçluyum diyebilirim.

Keza yurt koşulları yemekleri etütleri vs dertleri de var çok çalışkan değilsen bunu da göze al 4 saat kadar etüte alınırdık yorulurduk gerçekten çalışırdık, ben fen lisesi yurdundaydım en azından bizde öyleydi belki farklı okullarda farklıdır.

Sorun olursa cevaplayabilirim okunur mu okunur ama asla aile evi kadar rahat değil bir de tabii direkt bana laf söylemek düşmez yanlış anlamazsınız umarım ama deprem içinse sebebin şahsen Gölcük depremini İstanbul'da, Kahramanmaraş depremini ilk olarak Kayseri'de ikinci olarak da Kahramanmaraş'ta yaşadım (Maraşlıyım ne işin vardı derseniz) üstüne aynı sene Fas'taydım Marakeş'e gittim orada da bir posta deprem yaşadım sonra düşünürsem bu sene İstanbul'daki depremde de oradaydım çok şükür bir şey olmadı tabii ki de önlem almak çok önemli ancak eğer yaşıyor olduğunuz yapılar güvenliyse biraz sakin olmanızı öneririm.

Bilgisayar mevzusu içinse bizim odalarımızda prizler yoktu ve idaremiz her okulda böyle olduğunu ve bakanlık kaynaklı kural olduğunu söylüyorlardı, eğer bu doğruysa şarj meseleniz zora girecektir söyleyelim veya tecrübe konuşsun 2010 MacBook Air'le gittim ben lisede yurda; koridorlarda toplu prizler ve telefonları koyacak yerler vardı üçlü kullanmamıza izin vermiyorlardı ancak ben rafın en altona bilgisayarı takar millette bilgisayarın üstüne kendi S3, GM Discovery vs telefonlarını koyarlar o şekilde şarj ederdik ancak söyleyeyim etütler yüzünden götürdüğün bilgisayarı kullanma şansın olmuyor hafta sonunda vs kullanacaksan bile şarjı yetmiyor ben hevesle aldığım bilgisayarımı satıp iPad Air 2 almıştım o zaman için.

Telefon tablet bilgisayar vs getirmene herhangi bir engel yoktu bir de onu cevaplamak gerekirse.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aileni karşıya alıp ciddi bir şekilde konuşmanı öneririm. Deprem travması çok kötü bir şey ben küçükken Van depreminde yakalanmıştım benim oradaki tek anım buydu. Umarım kararından pişman olmazsın.

Taşınma konusunda da ciddi konuştum ama anlamıyorlar hatta dalga geçtikleri bile oluyor bir arkadaşla konuştum pansiyonlu okulu anlattı benim için uygun gibi dönemi 8.000 TL'ymiş yemek biraz sorun ama gece yatamamaktan iyidir herhalde sadece ailemi nasıl ikna edebileceğimi bilmiyorum.

Maalesef puanım düşük OBP78 LGS 274.

Aileni ikna etmekten başka çaren yok gibi. Yurtlara gitmek mantıklı fikir değil.

1 Nisandan beri konuşuyorum hiçbir gelişme yok. Pansiyonlu bir okula geçmeyi düşünüyorum ama onun içinde ikna etmesi zor.

Deprem tehlikesi olan ev var muhtemelen İstanbul'da yaşıyorsun ve bu konu ile ilgili seninle dalga geçiyorlar. Yani muhtemelen yapacağın bir şey yok gibi. Deprem gerçeğiyle uyuyacaksın :( İzmir'de 7 şiddetinde deprem olduğunda altıma sıçacaktım ev beşik gibi sallanıyordu.

İkna edebilirsem pansiyonlu okula gideceğim artık ne kadar kötü olursa olsun pek umurumda değil bilgisayarımdan işimi yapabileyim yeter bana.