Bütçe
50.000 TL
16e ninde 256lığı var ve daha ucuz yine.
İkisinin de çipi kısıtlanmış. O kadar farka asla değmeyeceğini söylüyorum ve söyleyeceğim. 17e e waste bir cihaz.

Konunun üzerinden zaman geçmiş ama şu çipten dolayı gömme işi bayağı bayağı saçma olduğu için birinin işine yarar diye yazayım dedim. 1 GPU çekirdeğinin eksik olması işlemcinin temel gücüne hiç de bir etkisi yok, hala çok çok iyi bir işlemci. Yapay zekâ özellikleri uzun ömürlü kullanım gibi konulara etkisi en az olan şey yine GPU, yani burada da fark hissi yok. Genel kullanımda yine fark sıfır, telefonda oynayabileceğimiz oyunların %99'unda yine fark sıfır. Ki buradaki önemli.
Konulardan biri Hz zaten, 60Hz bir cihaz bu. İşlemci ise çoğu konuda oyunda 120Hz kolayca verebilecek bir işlemci zaten. Şimdi bunun kısılması veya kısılmaması, 120 veya 100FPS vermesinin bize yine bir etkisi yok. Nerede fark olur, Resident Evil 4 remake oynarsın işte o zaman farkı görürsün. Fakat bunu yapmıyorsan bir önemi yok 1 eksik GPU olmasının. İşlemci çekirdeği olsaydı eksik olan, bu büyük bir şey ama konu GPU olunca daha geride kalan bir konu bu. Yani yok 1 çekirdek eksik diye güçsüz oldu öyle oldu böyle oldu gibi sözler boş oluyor bayağı. Ayrıca 17e konusunda katılıyorum asla alınmaması gereken bir telefon bence. O fiyata düz 16 var şu an.