Yurtlarda yaşanır da zor. Denk gelen insanlar hep iyi olmuyor. Masrafı da sana bakıyor. Kimisi 2-3 binle de geçinebiliyor.

Ben ortaokul ve liseyi cemaat yurdunda okudum. Hayatımın en karanlık dönemleriydi. Liselerin kendi yurtlarını bilmiyorum. Şimdi nasıldır onu da bilmiyorum, 15 sene falan oldu. Ailendeki erişkin insanları değiştiremeyeceğini kabul edebilirsen en kolay yol olacaktır senin için. Makyavelist bir yaklaşım benimseye çalış. Köprüyü geçene kadar ayıya dayı de. Can güvenliğin varsa en ideal yol budur.

Deprem konusu ise karışık. Nerede yaşıyorsun? Ev değiştirmek için ailenin bütçesi var mı?

Deprem tehlikesi nedeniyle ailemi 1 Nisandan beri taşınmaya ikna etmeye çalışıyorum ancak nafile. İnsan gibi konuştum olmadı, kavga ettim olmadı, dini açıdan anlattım olmadı, binanın yıkılacağına dair kanıt sundum olmadı. En son bu aklıma geldi. Lise 2'ye geçeceğim. Tatilden sonra Ankara'da bir yurtta okuyabilir miyim? Laptop falan götürülebiliyor muyum? Biraz yurtlar hakkında bilgi verirseniz sevinirim. Ekleme: Yazmayı unuttum ayrıca deprem ve iş yerimizin çok az para getirmesi nedeniyle çıkan sürekli kavgalar ve tartışmalar nedeniyle evde çok fazla stres oluştu psikolojimi çok etkiliyor.

Lise 2'ye kadar yurtta kaldım. Aynı şehirdeydi benimki. Eğer arkadaş bulabilirsen ortam çok güzel. Sabaha kadar gizlice batak oynamak mi dersin her türlü oyunu oynuyorduk. beraber 2-3 dizi bitirmişizdir. hayatımın en güzel dönemlerini yaşamıştım belki de. Yemek konusuna gelirsek haftada 3 gün güzel çıkıyorsa 2 gün kötü çıkıyordu. Ben ben yanımda Nutella getiriyordum yemekhaneden ekmek çalıp yukarıda yiyordum. Odamız 4 kişilikti hepsiyle de 20 yıl sonra bile konuşurum yani çok samimiydik hala da öyleyiz. Yurttan ayrılma sebebim nakil almam. Ha yudu sevmeyip ayrılanlar oldu elbette ama bence ortamı kurarsan çok eğlenirsin.