Dediklerine göre öyle yapacaklarmış. Hatta şakayla karışık, ayaklarımı kollarımı bağlayarak arabaya koyacaklarmış, öyle dediler. Adam kaçırma lan resmen bu!
Ben bizim aileyi zorla memlekete götürmüştüm. Gitmek istemiyorlardı, kalkın gidiyoruz ne demek istemiyoruz demiştim 😅. Yaş 19 bu arada. Hatta 20 olacağım yakında.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle belirteyim 19 yaşındayım. Bu yaşımda bile ailem zorla köye götürmeye çalışıyor beni. Zaten reşit olmadan önce zorla hep götürdüler istemesem bile, artık reşitim. Ben burada işe gireceğim 10 gün sonra. Köye 20 Mayıs'ta gidip kurban bayramında geri dönecekmişiz. Evet saçma biliyorum, reşitim ama zorluyorlar ne yapmalıyım? Gitmek istemediğimi söyleyince bağırıyorlar ve zorla geleceksin diyorlar.

Ve hani üniversite sınavına çalışıyorum. Köyde ki seslerden, gürültüden nasıl çalışacağım ben bilemiyorum, siz düşünün.
Artık biraz geç kalmışsın. Ailene erkek olduğunu çoktan göstermen gerekirdi. Ben bu hususta babamla 2 kere kavga ettim ve 2 yaz işe girdim. Bak sana dövüş veya sövüş demiyorum. Ailen bir yerde kırmızı çizgin olduğunu bilmeli yahut büyüdüğünü fark etmeliler. Aile yapını bilmediğim için bu çizgiyi nasıl çekersin bilmiyorum. Fakat artık uğraşma, üniversite sınavına iyice hazırlan ve üniversitene git.

İşe girmen çok iyi, büyüdüğünü az buçuk anlarlar. Keşke 17-18 yaşından itibaren yazları çalışmaya başlasaydın. İlk kez çalışacaksan ilk ay çok zorlanacaksın ama sonra gerçekten işe gitmek isteyeceksin. Beynin ilk haftalar işi bırakman için yüzlerce bahane üretecek, sakın aldanıp işi bırakma ailenin gözünde çocuktan bebeğe düşersin.

Soruna cevap olarak, pazarlık yap veya kafa yapını değiştir. Seni neredeyse 20 gün köyde tutmaya çalışacaklar. Bak eğer köyde ders çalışma imkanın varsa (yani köyde internet, sessiz ortam varsa) köye git ve en azından 5-10-15 gün kal. Ardından seni evine biri bıraksın. Sen şu an kendini şartlamışsın. Şu zamana kadar 5-6 farklı köye gittim millet sessizlikten cin gibi şeyleri uydurmuş senin köyde neden ses olsun?

Artık biraz geç kalmışsın. Ailene erkek olduğunu çoktan göstermen gerekirdi. Ben bu hususta babamla 2 kere kavga ettim ve 2 yaz işe girdim. Bak sana dövüş veya sövüş demiyorum. Ailen bir yerde kırmızı çizgin olduğunu bilmeli yahut büyüdüğünü fark etmeliler. Aile yapını bilmediğim için bu çizgiyi nasıl çekersin bilmiyorum. Fakat artık uğraşma, üniversite sınavına iyice hazırlan ve üniversitene git.

İşe girmen çok iyi, büyüdüğünü az buçuk anlarlar. Keşke 17-18 yaşından itibaren yazları çalışmaya başlasaydın. İlk kez çalışacaksan ilk ay çok zorlanacaksın ama sonra gerçekten işe gitmek isteyeceksin. Beynin ilk haftalar işi bırakman için yüzlerce bahane üretecek, sakın aldanıp işi bırakma ailenin gözünde çocuktan bebeğe düşersin.

Soruna cevap olarak, pazarlık yap veya kafa yapını değiştir. Seni neredeyse 20 gün köyde tutmaya çalışacaklar. Bak eğer köyde ders çalışma imkanın varsa (yani köyde internet, sessiz ortam varsa) köye git ve en azından 5-10-15 gün kal. Ardından seni evine biri bıraksın. Sen şu an kendini şartlamışsın. Şu zamana kadar 5-6 farklı köye gittim millet sessizlikten cin gibi şeyleri uydurmuş senin köyde neden ses olsun?
Şu an 19 yaşındayım. Reşit olduktan itibaren, 18 yaşında çalıştım, 19 yaşında da çalışacağım. Zaten evrakları verdim dün. Aileme söyledim şöyle böyle, işe gideceğim diye. Onlarda izin verdiler köye gelme dediler. Sorun kalmadı yani.

Bu arada köye gitsem interneti geç, ahırların arasında nasıl ders çalışacağım mechuldu. Evet ses yok ama ahırlarda hayvanlar uyuyor zaten tek sorun ses olarak ahırdı ama biliyorsunuz. Asıl amacım işte çalışmak için burada kalmaktı ve kalacağımda. Gitmeyeceğim ve evde işten geldikten sonra rahat kafayla ders çalışacağım yalnız başıma. Teşekkür ederim bu arada sizlere ve diğer arkadaşlara.