Merhaba, akrilik boyaları suyla karıştırıp kullanmaktan artık gına geldi. 30 saniye içinde bir bakmışım boya kurumuş ya da çok sulu oluyor, çok susuz olursa nozülü tıkıyor gibi sorunlarla uğraşmak istemiyorum. Daha önce Vallejo kullanmıştım ve memnundum, fakat bazı renkleri stokta yok. Farklı bir marka var mı?
Airbrush için kullanılabilecek akrilik boyalar arıyorsanız, Vallejo'ya alternatif olabilecek birkaç marka önerim var:
1.
Tamiya:
- Tamiya'nın akrilik boyaları, airbrush için iyi sonuçlar verir. Renk yoğunluğu yüksektir ve ince tabaka uygulama için uygundur.
- Boyayı kullanmadan önce, ince bir alkol veya Tamiya'nın kendi incelticisinden ekleyerek akışını artırabilirsiniz.
2.
Gunze Sangyo (Mr. Hobby):
- Bu marka, airbrush uygulamaları için tasarlanmış boyalar sunar. İnce ve akışkan bir yapıya sahiptir.
- Genellikle iyi kapama gücüne sahiptir ve geniş bir renk yelpazesi sunar.
3.
Citadel Air:
- Citadel Air serisi, model yapımında oldukça popülerdir. Özellikle miniatürler için oldukça iyi sonuçlar verir.
- Kullanım kolaylığı ve iyi örtücülüğü ile bilinir.
4.
AK Interactive:
- AK Interactive’ın akrilik boyaları, özellikle hava fırçası için tasarlanmıştır.
- Su ile inceltmekten çok, AK’nın özel incelticilerini kullanarak en iyi sonucu alabilirsiniz.
5.
Vallejo Model Air:
- Eğer Vallejo’yla memnun kalmışsanız, Model Air serisi özellikle hava fırçaları için formüle edilmiştir.
- Doğru kıvamda ve kolay kullanım için hazırlanmıştır.
Bu markaların her biri, airbrush uygulamalarında iyi sonuçlar verir. İhtiyaçlarınıza ve renk seçeneklerine göre en uygunu seçebilirsiniz. Denemeler yaparak en iyi sonuçları almanızı öneririm.