27294

Uzman
iFixit'i bilen yoktur, cihazların sökülüp yeniden monte edilmesi, arızalı bileşenlerin değiştirilmesi, yapıştırıcının/sealant’ın kullanımı, modülerlik, yedek parça erişimi gibi kriterleri inceler ve videonun sonunda bir puan skalası verir. 0 puan, cihazın pratik olarak onarılamaz ya da onarılması çok zor olduğu anlamına geliyor, videoyu izlerseniz de anlayacaksınız.

Ne düşünüyorsunuz? Ülkemizde Apple'ın kendi yetkili servisi dışında hiçbir 3. parti tamircinin bu kulaklığı tamir etme sorumluluğunu alacağını düşünmüyorum. Ayrıca tamir masrafının da yüksek olan bir ürün olacağına da eminim, kullanıcı hatası lafı bu üründe kalp ritmini hızlandırır gibi.

Onun pilleri kac yil dayaniyor? Zaten bunu alan kisiler yenisi cikinca yenisini alan bir kitleden buyuk ihtimal. Bence bir sorun teskil etmez bu pazarlama konusunda.
Kendini kanıtlamış bir seri, ben bu durumun pazarlamaya hiç etki edeceğini düşünmüyorum fakat tamir edilmesi çok zor bir ürün olması gerçeğini de değiştirmiyor. Şaşırtıcı derecede dayanıklı pilleri var diyebilirim.

iFixit'i bilen yoktur, cihazların sökülüp yeniden monte edilmesi, arızalı bileşenlerin değiştirilmesi, yapıştırıcının/sealant’ın kullanımı, modülerlik, yedek parça erişimi gibi kriterleri inceler ve videonun sonunda bir puan skalası verir. 0 puan, cihazın pratik olarak onarılamaz ya da onarılması çok zor olduğu anlamına geliyor, videoyu izlerseniz de anlayacaksınız.

Ne düşünüyorsunuz? Ülkemizde Apple'ın kendi yetkili servisi dışında hiçbir 3. parti tamircinin bu kulaklığı tamir etme sorumluluğunu alacağını düşünmüyorum. Ayrıca tamir masrafının da yüksek olan bir ürün olacağına da eminim, kullanıcı hatası lafı bu üründe kalp ritmini hızlandırır gibi.

Apple'da zaten bunu istiyor. Bozulsun, tamir olamasın, yenisi satılsın. 0 puan bir gururdur onlar için.

Son düzenleyen: Moderatör:
Apple'da zaten bunu istiyor. Bozulsun, tamir olamasın, yenisi satılsın. 0 puan bir gururdur onlar için.
Ondan mı her sene tamir sürelerini kısaltmak için iPhone kasası ile oynuyorlar. Çok saçma ve hiçbir iş modeline uymuyor bu dediğin.

Bu arada bilmem kaç sene önce ilk çıktığında AirPods 2 Pro aldım, hala taş gibi gidiyor. Şarj olma süresi de çok makul.

Ondan mı her sene tamir sürelerini kısaltmak için iPhone kasası ile oynuyorlar. Çok saçma ve hiçbir iş modeline uymuyor bu dediğin.

Bu arada bilmem kaç sene önce ilk çıktığında AirPods 2 Pro aldım, hala taş gibi gidiyor. Şarj olma süresi de çok makul.
iPhone 17 Pro serisinde daha çok zorlaştırmışlar ama.

Kablosuz kulaklıklar, özellikle de airpodslar hiçbir zaman tamir edilsin diye üretilmedi zaten. Kendi servisleri bile çöpe atıp yenisini veriyor.

Arkadaşlar şimdi şu şekilde bilgi vermek gerekirse, Bu kulaklıklar apple tarafından garanti altına alınsa bile yada gidip kasko bile yaptırsanız hiç bir işe yaramayacak. Üstüne kaybolma bozulma gibi durumlarda ( kasko ) dahi olsa çok yüksek ücretler ödeyeceksiniz. Ben şahsen yaşadım. Bende aktif gürültü engellemeli 4. nesil AirPods vardı ve kıyafetin cebinde kaldığı için çamaşır makinasında yıkandı. Ürünün kaskosuna güvenip götürdüm satın aldığım yerde ürünü onarım için Apple teknik servise gönderdi 3 gün sonra aradılar ve 8699 TL onarım ücreti olduğunu söylediler. Kasko bile işe yaramadı yani bir de her şeyi kapsayan kasko yaptırmıştım çalınmalara karşı da koru içeren bir paketti.

İşin en kötü yanı da ürünün kendi satış fiyatından daha yüksek bir fiyat çıkmasıydı. Bu parayı verdikten sonra bana değişim cihazı verecekseniz vermeyin daha iyi.