Aynı bütçede değiller. Bütçenin hem yukarısında hem de üstünde iki ürün önerdim. R1 Pro zaten PixArt kullanıyor.

Bütçe ES21 veya SH01'e artarsa çok mantıklı olur doğrudur.

ATK A9 onermemis miydiniz?

A9 Plus'ı bütçenin değişkenliğine bağlı olarak tercih edilebilir olduğunu belirttim. A5 Ultra ile aynı bütçede bakacaksak daha iyileri var zaten :) qc problemleri A9 serisinde büyük bir oranda çözüldü diye biliyorum. A5 Ultra ile aynı bütçelerde A9 Pro, zenith Pro, mad r gibi mouseler de var. Mad r zaten NRF52480 kullanıyor ki nordic, stabilite ve verimlilik konusunda daha iyi. Realtek stabilize sorunlarının çözüldüğünü hiç duymadım. Varsa yazılı kaynak belirtir misiniz?

Mad r yapı kalitesi olarak rezil bir mouse, hafif tutulmak icin fazlaca kısılmış. A9 serisi yerine de SC680 var, 8K dongle ile geliyor hem mcu olarak daha iyi hem yapı kalitesi daha iyi. Zenith Pro ise aynı şekilde yapı kalitesi olarak kötü, dareu klonu olduğu için fazla abartılıyor. Dareu'nun şikayetlerine bakarsanız yine kalite ve qc sorunlarını çokça görürsünüz. 52833 ise kısılmış bir mcu. Flash ve SRAM olarak 52840'a göre yarı yarıya kısılmış olmasının yanında fazlaca teknoloji eksiği de var.

A9 Plus ve A9 Pro modellerini önerdim. Bütçeye bağlı olarak da seçim yapılabileceğini yazmıştım. Mchose A5 Ultra ile aynı bütçedeki A9 Pro'yu karşılaştırabiliriz. Pixart sensör hakkında stabilize sorunu duymadım. Sonraki mesajımda da Nordic tarafından önerilerde bulundum. Açıkçası ben MCU'su hakkında stabilite sorunları olmuş olan ve hala kafada soru işaretleri bulunan bir mouseyi önermem.

A9 Plus ve A9 Pro modellerini önerdim. Bütçeye bağlı olarak da seçim yapılabileceğini yazmıştım. MCHOSE A5 Ultra ile aynı bütçedeki A9 Pro'yu karşılaştırabiliriz. PixArt sensör hakkında stabilize sorunu duymadım. Sonraki mesajımda da nordic tarafından önerilerde bulundum. Açıkçası ben Mcu'su hakkında stabilite sorunları olmuş olan ve hala kafada soru işaretleri bulunan bir fareyi önermem.

Sensor degil, Mcu'dan bahsediyorum. A9 Pro PixArt par serisi mcu kullanıyor. Referans olarak kötü. Fazlaca atlama var.

IMG_20251218_152107_196.webp

PixArt mcu kullanan bir Mouse'nin DPI testi.

Mad r yapı kalitesi olarak rezil bir mouse, hafif tutulmak icin fazlaca kısılmış. A9 serisi yerine de SC680 var, 8K dongle ile geliyor hem mcu olarak daha iyi hem yapı kalitesi daha iyi. Zenith Pro ise aynı şekilde yapı kalitesi olarak kötü, dareu klonu olduğu için fazla abartılıyor. Dareu'nun şikayetlerine bakarsanız yine kalite ve qc sorunlarını çokça görürsünüz. 52833 ise kısılmış bir mcu. Flash ve SRAM olarak 52840'a göre yarı yarıya kısılmış olmasının yanında fazlaca teknoloji eksiği de var.
Evet yapı kalitesi olarak kötü bir mouse MAD R. SC680 konusunda haklısınız MCU gibi konularda daha üstün. Fakat 52833 konusunda yanlış bakıyorsunuz. Özelliklerinin yarı yarıya kısıtlanmış olması pek bir şey ifade etmez. Bu konuda sadece teknik özelliklere bakılmamalı ki arada hiçbir fark hissetmediklerini söyleyenler de var. Nordic gayet stabil ve verimli bir MCU. Bir önceki mesajıma gelirsek MCU yerine yanlışlıkla sensör yazmışım.

Evet yapı kalitesi olarak kötü bir mouse mad r. SC680 konusunda haklısınız mcu gibi konularda daha üstün. Fakat 52833 konusunda yanlış bakıyorsunuz. Özelliklerinin yarı yarıya kısıtlanmış olması pek bir şey ifade etmez. Bu konuda sadece teknik özelliklere bakılmamalı ki arada hiçbir fark hissetmediklerini söyleyenler de var. Nordic gayet stabil ve verimli bir mcu. Bir önceki mesajıma gelirsek mcu yerine yanlışlıkla sensör yazmışım.

Bu bütçe için 52833 yetersiz. Verimliliğine lafım yok ama SRAM ve flash yetersizliğinden yüksek polling rate değerlerinde üzebiliyor 52833. Kotu bir MCU kesinlikle degil ama Firmware'ler ile düzelmiş bir Realtek ile karşılaştırmam, performans olarak yakın bile değiller. gank sitesinde machenike L7 Air mouse 1250 TL'ye satıldı geçtiğimiz günlerde. Yapı kalitesi ve yazılım olarak Zenith'ten üstün. Ayrıca Zenith gibi 52833 mcu ile geliyor. Alınacaksa onun alınması gerek stok geldiğinde 2 bin TL bütçeye kadar.

Flash ve SRAM olarak yarı yarıya daha kısık olmasınin yanında qspı, 1 × Quad spı (W. Xıp), Cryptocell™310, regulated Supply for external components gibi teknolojileri direkt olarak yok 52840 yanında.

Bu bütçe için 52833 yetersiz. Verimliliğine lafım yok ama SRAM ve flash yetersizliğinden yüksek polling rate değerlerinde üzebiliyor 52833. Kotu bir MCU kesinlikle degil ama Firmware'ler ile düzelmiş bir Realtek ile karşılaştırmam, performans olarak yakın bile değiller. gank sitesinde machenike L7 Air mouse 1250 TL'ye satıldı geçtiğimiz günlerde. Yapı kalitesi ve yazılım olarak Zenith'ten üstün. Ayrıca Zenith gibi 52833 mcu ile geliyor. Alınacaksa onun alınması gerek stok geldiğinde 2 bin TL bütçeye kadar.

Flash ve SRAM olarak yarı yarıya daha kısık olmasınin yanında qspı, 1 × Quad spı (W. Xıp), Cryptocell™310, regulated Supply for external components gibi teknolojileri direkt olarak yok 52840 yanında.

Anladım dediklerinizde hakılısınız. Son olarak Realtek'in sorunlarının düzeltildiğiyle alakalı bir kanıt gösterebilir misiniz?

Bu arada yukarıda denmişti. Bütçe artarsa RAWM'ın modelleri de mantıklı olabilir.

Anladım dediklerinizde hakılısınız. Son olarak Realtek'in sorunlarının düzeltildiğiyle alakalı bir kanıt gösterebilir misiniz?

Bu arada yukarıda denmişti. Bütçe artarsa Rawm'ın modelleri de mantıklı olabilir.

Evet, bütçe artarsa Rawm modelleri mantıklı.

Güncel kullanıcı dönüşleri bu yönde, MCHOSE Firmware Update'ler ile ufak stabilize sorunlarını düzeltti farelerinda.

MCHOSE desteğe sorarsanız da ilk süreç'teki sorunlardan haberdar olduklarını ve düzelttiklerini söylerler.