Mehmet Şimşek sağ olsun İslamcılar taban kaybediyor.
Long_War_II (1).webp

Bir ritim tutturulursa güzel olur. Eskiden ürünlerin fiyatları da senelik güncelleniyordu. Eğer eskisi gibi bir ortam oluşursa gayet süper olur. Ama tam tersi Eylül-Ekim'e geldiğimizde ürünlerin fiyatlarında günümüzün üstünde %10-20 zam daha görürsek en azından insanların bir olup meydan yürüyüşü yapması gerekebilir.

Asgari ücrete zam olmaması iyi haber. Asgari ücret zammı enflasyonu tetikliyor zaten. Asgariye 1 zam gelse her şeye 2-3 zam geliyor. Böyle kalsın, ne olacaksa olsun biraz sancılı olacak ama piyasa bi otursun artık.

Zenginlerin dışında tutulduğu, memurun fotokopi kağıdından tasarruf beklendiği tedbirler sanırım işe yaramamış. Emekli ikramiyesiyle ev alındığı dönemden asgari ücretlinin kirasını ödeyemediği döneme geldik. Genel seçimden sonra pekte üzülemiyorum fakat yine de işçi sınıfına kolaylıklar diliyorum.

Asgari ucrete zam cozum degildir. Zam gelince etkisi max 2 ay suruyor. Asgari ucretli eleman calistiran yerler bu artan gideri kapatmak icin verdigi hizmete veya sattigi urune zam yapmak zorunda.