Şurası dışında katılıyorum.Öte yandan, üretimin olmadığı bir ülkede asgari ücretin düşük olması ve zam yapılmaması ekonomi açısından daha iyidir ve bu büyükşehirler dahil her şehirde geçerli.
Elbette, sendika yoğunluğu ile olacak iş değil ki zaten bunu yazımda belirttim. Kuvvetler ayrılığı, kuruluşların ve kurumların bağımsızlığı, yargı bağımsızlığı gibi unsurlar olmadan ne yaparsak yapalım boşa.Sendika yoğunluğu da başlı başına pek bir şey ifade etmiyor aslında. Sarı -işci için değil mevcut hükümet için faaliyet gösteren- sendikalar, örneğin TÜRK-İŞ, sendika bile değil işçilerin gözünde. Bunlar istediği kadar, sayısal olarak, "yoğun" olsun; işçi hakları adına yetersiz veri olur. Tabi bunu üyelerin yanlış bir kanıya varmaması adına söylüyorum, büyük ihtimalle yetersiz bir veri olduğu hakkında sizle benzer düşüneceğiz ya da halihazırda düşünüyoruzdur.
Bu dediğin federal devletlerde olur. Türkiye üniter bir devlet olduğu için bu dediğin yapılamaz. Ha Türkiye federal bir devlet olursa olabilir.Asgari ücretin şehirlere göre değişiklik göstermesi gerekli. Her şehrin yaşam maliyetleri aynı değil. Enflasyonun yüksek olması eklenince büyükşehirlerde hızlıca eriyip gidiyor. Haliyle vatandaş zam talep ediyor.