Merhaba, 17 yaşındayım. 8. sınıftan beri DEHB tanım var ve Adnan Menderes Anadolu Lisesi’nde 10. sınıf öğrencisiyim. 5. sınıftan sonra ders çalışmayı bıraktım; ailevi sorunlar ve yaşadığım travmalar nedeniyle derslerime yeterince odaklanamadım. Üniversitede tıp fakültesini hedefliyorum, ancak olmazsa lise mezunu olarak KPSS’ye girmeyi düşünüyorum. Bu hedeflerin benim için gerçekçi olup olmadığını bilmiyorum. Kısacası kendime nasıl akademik bir hedef belirleyebilirim? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
(Not: Eğitimim konusunda ailemle daha önce konuşmuştum ancak her seferinde "yapamazsın", "boş ver" gibi ifadelerle alay edildiğim, bir ilerleme kaydettiğimde ise önüme engeller çıkarıldığı ve manevi destek göremediğim için açıkçası pek umudum yok.)
(Not: Eğitimim konusunda ailemle daha önce konuşmuştum ancak her seferinde "yapamazsın", "boş ver" gibi ifadelerle alay edildiğim, bir ilerleme kaydettiğimde ise önüme engeller çıkarıldığı ve manevi destek göremediğim için açıkçası pek umudum yok.)
Son düzenleme: