Selam, akaryakıt istasyonunda market satış görevlisi ne iş yapar acaba ve 17 yaşında birisi çalışabilir mi?
Hangi akaryakıt, Opet mi, Petrol Ofisi mi, Shell mi? Temelde aynı kalıp ama çalışma şekilleri ve maaşları ufak ufak değişiyor. Seni en çok zorlayacak olan, daha önce tecrübe etmediğin için vardiya sistemi olacaktır. Onun dışında, çok işlek bir yer değilse market tarafı ağır bir iş değildir; hafif-orta ama ona göre de parası düşüktür.
Akaryakıt istasyonunda sadece markete bakacağını sanıyorsan yapma.
Neye bakacak market dışında?

Senin yaşlarda olsaydım, bir fırın gidip üretim bölümünde 1-2 yıl sürünüp. Meslek kazanırdım. Emin ol çektiğin çileye değecek. Gidip 2 yıl markete çalışıp, gizli işsiz müdürlerin derdine çekme. Düzgün bir usta bul, meslek kap. Okul bitimi direk 3 ay gidip çalış. Başladımı okula devam. Her tatilde yap 2-3 sene çok güzel bir usta olursun. Trip çekmezsin, korkun olmaz. Memurlardan iyi ücret kazanıyorlar. Hakları ödenmez, emekçilere selam olsun.

Güzel dostum, eğer bir hedefin yoksa, okulla aran yoksa, okumayı sevmiyorsan, sana tavsiyem git bir sanayide mekanikte çalış, motor yapmayı öğren. Bak, sana şu kadar söyleyeyim, hayatın değişir. Otomobil sektörü ölmez. "Elektrikli arabalar çıkıyor, motor işi biter" rüzgarına da kapılma; ben otomobil sektöründeyim, yakinen biliyorum çok acayip rahat edersin, çok güzel paralar kazanırsın.