Akıllı saati alayım da kolumda mail okuyayım diye almayın zaten. Her şeyden önce o bir kol saati. Baya baya kolunuzda saati gösteren bir aksesuar. Onun dışında gelen bildirimlere bakmak, telefon sessizdeyken gelen aramaların farkında olmak, kalabalık bir yerde müzik değiştirmek ve ufak tefek işler için gayet de keyifli aletler. Ben uzun süredir kullanıyorum, gayet de memnunum. Varsa bütçeniz alınır niye alınmasın. Ama ben işte alacağım sonuna kadar kullanacağım gerekirse açıp PUBG oynayacağım gözüyle bakarsanız saçma tabii.

Telefondan da maile bakılıyor, saate bakılıyor, oyun oynanıyor. Hayatımda bu kadar saçma bir icat görmedim. EKG çekiyor, kan basıncına bakıyor sağlığımıza bakıyor diyenler olacak, madem o kadar önemli sizin için gidin holter taktırın. O kadara gerek yoksa ne diye önemsiyorsunuz. Ayrıca yaydığı radyasyon da cabası. Kısaca saçmalık.
Telefondan da saate bakılıyor ama kol saati de takıyor insanlar. Sağlık için takan kişi daha azdır. Akıllı kol saatleri radyasyon yaymaz.

Bildirimlere yada aramalara bir zahmet saatten bakma yani öyle bir hale gelmiş ki millet yok mailimi kontrol edeyim yok mesajları okuyum arama yapayım diye gidip akıllı saat olacak kadar bağımlı olmuş. Ha sporcusundur özellikleri işine yarıyordur bla bla falan da saçmalık. Madem bu kadar önemsiyorsun kalp ritmini, uyku takibini git 5 de 1 fiyatına akıllı bileklik al geç. Kapitalizmin kölesi olmaya gerek yok.

@mete01 hocamın dediği gibi her şeyden önce bu işin bi' radyasyon tarafı var. Cep telefonlarını cebimizde taşımak bile vücudumuza yeteri kadar radyasyon almamıza sebep oluyor iken bir de bileğimize bu aleti takmak sağlık açısından sıkıntı yaratabilir.

Kozmetik açıdan, bana kalırsa Apple Watch'lar oldukça sade ve şık duran saatler. Normal analog saat takmayı pek sevmem ancak Apple Watch takarım.

Benim için aşırı gerekli bir şey değil ancak yine de Apple Watch Series 8 kullanan birisi olarak iPhone'uma ihtiyaç duymadan AirPods'umu kontrol edebilmem, şarkı açabilmem, e-posta kontrolü yapabilmem, kaç adım attığımı veya kaç kalori yaktığıma kolaylıkla bakabilmem hayatımı kolaylaştırmıyor desem yalan olur.

Eğer bütçeniz var ise ve Apple ekosisteminde iseniz Apple Watch'ı en az bir kere deneyin derim.

Samsung'un akıllı saatlerinin pil performansı, Apple'ın saatlerine göre kötü kalıyor diyorlar. Bu konuda ne düşünüyorsunuz peki?

Son düzenleme:
Bildirimlere yada aramalara bir zahmet saatten bakma yani öyle bir hale gelmiş ki millet yok mailimi kontrol edeyim yok mesajları okuyum arama yapayım diye gidip akıllı saat olacak kadar bağımlı olmuş. Ha sporcusundur özellikleri işine yarıyordur bla bla falan da saçmalık. Madem bu kadar önemsiyorsun kalp ritmini, uyku takibini git 5 de 1 fiyatına akıllı bileklik al geç. Kapitalizmin kölesi olmaya gerek yok.
Ya neden biz kapitalizmin kölesi olduk bir akıllı saat aldık diye? :D Normal kol saati de saçma o zaman, masa saati de saçma başka başka bir sürü şey de saçma? Gayet keyifli ve güzel bir cihaz işte şu hayattan biraz keyif almayı dener misiniz? Ayrıca gerçekten işe yaradığı oluyor telefon her daim cebinde olmuyor ya da ulaşamayacağın yerde oluyor vs. Her şeyi geçtim, kol saati bu kol. Yaklaşık 200 yıllık mazisi olan bir olay yani. Kimse bana saati pazarladığı için almadım, hoşuma gitti ve aldım.

@mete01 hocamın dediği gibi her şeyden önce bu işin bir radyasyon tarafı var.
Akıllı saatler radyasyon yaymaz. Radyasyon zannettiğiniz gibi bir şey değil.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Her cihaz radyasyon yayar bu doğru ama sanırım arkadaşın anlatmak istediği şey tahmin edildiği kadar zararlı olmadığıdır. Bu doğru çünkü her radyasyon bizim sağlığımızı etkileyecek kadar güçlü olmayabilir. Elbette yoğun kullanımda* size elbette bir zararı olur ama ne telefonu 7/24 kullanıyoruz ne saati 7/24 kolumuzda takıyoruz. Unutmayın doz önemlidir.

Merhaba. Her cihaz radyasyon yayar bu doğru ama sanırım arkadaşın anlatmak istediği şey tahmin edildiği kadar zararlı olmadığıdır. Bu doğru çünkü her radyasyon bizim sağlığımızı etkileyecek kadar güçlü olmayabilir. Elbette yoğun kullanımda* size elbette bir zararı olur ama ne telefonu 7/24 kullanıyoruz ne saati 7/24 kolumuzda takıyoruz. Unutmayın doz önemlidir.
Arkadaş direkt yaymaz dediğinden dolayı, böyle dedim, yaymamasına imkan yok, dozu az olur çok olur fark etmez, elektronik her cihaz radyasyon yayar.

Ben akıllı bileklik kullanıyorum. Gün içi gelen bildirimlerin %50-60'i gereksiz ya da o an için işlem gerektirmeyen, önemsemediğim bildirimler. Aramalar içinde de dikkate almadıklarım oluyor. Bu durumda, dışarıdaysam telefonu cebimden çıkarmama gerek kalmadan, gelen arama ve bildirimleri kolaklıkla akıllı bileklikten takip ediyorum. Evdeysem de telefonu sürekli yanımda bulundurmam gerekmiyor, çok geniş bir evde yaşamıyorsanız bağlantı sorunu da olmuyor. Sonuç olarak; benim ihtiyacıma göre akıllı bileklik/saat kullanmak mantıklı ama telefonsuz vakit geçiremiyorsanız, sürekli elinizdeyse, akıllı saatin sizin için bir getirisi olmaz bence.