SafakB

Uzman
Makaleler
1
Merhaba,

Bir süredir akıllı saat modellerini araştırıyorum ancak piyasada çok fazla marka ve model olduğu için net bir karar veremedim. Bu yüzden tecrübeli kişilerin görüşlerini almak istiyorum.

Ayrıca akıllı saatlerde EKG özelliğinin gerçekten ne kadar önemli olduğu konusunda da kararsızım. EKG bulunan modellerde fiyatın ortalama 3–4 bin TL daha yüksek olması sizce bu farkı haklı çıkarıyor mu? Günlük kullanımda gerçekten faydasını gören var mı, yoksa daha çok “olsa iyi olur” seviyesinde mi kalıyor?

Telefonum Android olduğu için Apple ürünlerini kesinlikle düşünmüyorum. Android uyumlu, fiyat/performans açısından mantıklı bulduğunuz modeller varsa önerilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Şimdiden teşekkür ederim.

Spor yapmıyorsan başka bir işe yaramıyor. Akıllı saat sağlık ve gps özellikleri yoksa bomboş alet. Arkadaşın dediği gibi bildirim okumaktan öteye geçmiyor.

Spor yapanlar, trekking yapanlar genelde aktif olarak kullanıyor çünkü oralarda çok işe yarıyor. Bazı durumlarda hayat kurtarıyor çarpışma algılama, gps, sağlık sensörleri olunca ama.

Bunlar haricinde bir köşeye atılıyor genelde.

Böyle spesifik ihtiyaçların yoksa normal saat al en azından şık görünür.

Lüzumsuz özellikler hatta sporla aran yoksa akıllı saatler komple para israfı. Bu tarz özellikler şarjın anasını ağlatır zırt pırt şarj ister.

Dostum onceki konunuzda zaten yazmistim ancak pek umursamadiniz.

Honor Watch4'un stogu bayagi bir suredir yok. Dun baktigimda tek nispeten makul fiyatta satan yer D&R'di, orda da tek renk kalmis.

Redmi Watch 5'in bu kiyasta hicbir albenisi yok, Xiaomi ekosisteminde asiri derin biri degilseniz, ki degilsiniz.

Watch Fit4 ile Fit3 arasindaki 1000 TL fark hakkinda onceki konunuzda bahsetmistim, donup okuyabilirsiniz.

EKG, SpO2 olcumu, kalp ritmi olcumu, stres olcumu vs. gibi ozellikler sadece aktif hastaligi olanlar icin degildir. Hatta aksine, aktif hastaligi olmayip, anormal durumlari onceden tespit edip, gerekli saglik kuruluslarina daha erken basvurabilmenizi saglayan ozelliklerdir aslina bakarsaniz. Bu yuzden ''kalp hastasi degilseniz EKG ozellikli saate gerek yok'' dusuncesi biraz yanlis.

Bunun disinda aktif EKG olcumu evet, pili somuren bir sey ancak WearOS saat degilse etkisi cok asiri da yuksek olmuyor. EKG cekebilip uzun sure pil omrune sahip olan saatler de mevcut. Tabii bu civar butcede EKG istiyorsaniz tek seceneginiz Watch FE gibi bir sey, o saatin de kendine has bayagi bir eksisi var zaten.

Dostum onceki konunuzda zaten yazmistim ancak pek umursamadiniz.

Honor Watch4'un stogu bayagi bir suredir yok. Dun baktigimda tek nispeten makul fiyatta satan yer D&R'di, orda da tek renk kalmis.

Redmi Watch 5'in bu kiyasta hicbir albenisi yok, Xiaomi ekosisteminde asiri derin biri degilseniz, ki degilsiniz.

Watch Fit4 ile Fit3 arasindaki 1000 TL fark hakkinda onceki konunuzda bahsetmistim, donup okuyabilirsiniz.

EKG, SpO2 olcumu, kalp ritmi olcumu, stres olcumu vs. gibi ozellikler sadece aktif hastaligi olanlar icin degildir. Hatta aksine, aktif hastaligi olmayip, anormal durumlari onceden tespit edip, gerekli saglik kuruluslarina daha erken basvurabilmenizi saglayan ozelliklerdir aslina bakarsaniz. Bu yuzden ''kalp hastasi degilseniz EKG ozellikli saate gerek yok'' dusuncesi biraz yanlis.

Bunun disinda aktif EKG olcumu evet, pili somuren bir sey ancak WearOS saat degilse etkisi cok asiri da yuksek olmuyor. EKG cekebilip uzun sure pil omrune sahip olan saatler de mevcut. Tabii bu civar butcede EKG istiyorsaniz tek seceneginiz Watch FE gibi bir sey, o saatin de kendine has bayagi bir eksisi var zaten.
Gözden kaçırdım ya da dikkat etmedim sanırım o yoruma hocam kusura bakma. Fit 3 ve Fit 4 güzel cihazlar ama sadece tasarımsal olarak ekranın çerçeveleri çok kalın duruyor gibi geldi o yüzden diğer modellere baktım aslında. Onun dışında Fit 4 Pro düşündüm ancak onda da dediğiniz gibi çok ta bir fark yok EKG dışında.

Fit 3 ve Fit 4 güzel cihazlar ama sadece tasarımsal olarak ekranın çerçeveleri çok kalın duruyor gibi geldi o yüzden diğer modellere baktım aslında.
Daha ince cerceveler icin maalesef butceyi arttirmaniz gerek. Fit 3 ve Fit 4'un fiyatlarindaki cogu saatte daha ekranin konumundan (simetrik koymamak) bile kisiyorlar ucret icin. Fit 3 ve Fit 4'de ekranin o butcede simetrik olmasi bile hos denebilir.
Onun dışında Fit 4 Pro düşündüm ancak onda da dediğiniz gibi çok da bir fark yok EKG dışında.
Fit 3 ile Fit 4 arasindaki farklar bile oldukca azken Fit 4 Pro'nun fiyatini da dusununce farklari daha da sacma oluyor. Pro ile duz 4 arasindaki tek fark ekran parlakligi, sicaklik ve derinlik sensoru, bir de EKG. Bunun disinda fark yok gibi bir sey.

Fit 4 Pro'nun fiyati biraz sacma. O fiyatlara artik ''gercekten akilli'' saat alabilmeye basliyorsunuz.

Daha ince cerceveler icin maalesef butceyi arttirmaniz gerek. Fit 3 ve Fit 4'un fiyatlarindaki cogu saatte daha ekranin konumundan (simetrik koymamak) bile kisiyorlar ucret icin. Fit 3 ve Fit 4'de ekranin o butcede simetrik olmasi bile hos denebilir.

Fit 3 ile Fit 4 arasindaki farklar bile oldukca azken Fit 4 Pro'nun fiyatini da dusununce farklari daha da sacma oluyor. Pro ile duz 4 arasindaki tek fark ekran parlakligi, sicaklik ve derinlik sensoru, bir de EKG. Bunun disinda fark yok gibi bir sey.

Fit 4 Pro'nun fiyati biraz sacma. O fiyatlara artik ''gercekten akilli'' saat alabilmeye basliyorsunuz.
Bu senaryoda en mantıklısı Fit 3 alıp geçmek gibi sanırım. Vatan'a gidip Fit 4 veya 3 hangisi varsa alacağım bakalım :)

Düzenli sağlık kontrolünü yapıyorsan, kronik bir sorun varsa önemli tabii bu EKG raporlama özelliğini otomatiğe ayarlaman lazım.